Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Nové menu v tatranskej Grand Restaurant - lokálne a kvalitne



Jeseň a zima vo Vysokých Tatrách nás lákajú prejsť sa prírodou a zalyžovať si na zasnežených tatranských svahoch. To, že na čerstvom vzduchu vyhladne oveľa rýchlejšie, ...



Zdieľať
Gjanduja Foto: BHP
Štrbské Pleso 29. novembra (OTS) – Jeseň a zima vo Vysokých Tatrách nás lákajú prejsť sa prírodou a zalyžovať si na zasnežených tatranských svahoch. To, že na čerstvom vzduchu vyhladne oveľa rýchlejšie, pozná každý z nás. Miestom, kde naplnia aj tie najnáročnejšie kulinárske chute, je určite Grand Restaurant v Grand Hoteli Kempinski High Tatras. Menu pripravené na najbližšiu sezónu je zostavené z typicky slovenských surovín. Chute jedál významne ovplyvňujú tie najkvalitnejšie ingrediencie, ktoré dodávajú lokálne farmy a pestovatelia.


Tomáš Tejbus, šéfkuchár Grand Restaurant Foto: BHP
„Menu sme sa snažili zostaviť v trende “späť ku koreňom”. Je jednoduché, prehľadné a verím, že uspokojí chute všetkých hostí,” hovorí o sezónnom menu Tomáš Tejbus, šéfkuchár Grand Restaurant. Jeseň je podľa neho bohatá na kvalitné typicky slovenské suroviny, a preto sa so svojím tímom rozhodli nový jedálny lístok zostaviť veľmi tradične. „V Grand Restaurant dávame priestor vyniknúť slovenským dodávateľom. U nás si môžete dať grilovanú foie gras z farmy v Topoľnici, ktorá je spoľahlivým dodávateľom toho najkvalitnejšieho hydinového mäsa. Takisto sme do lístka zaradili aj šalát z Beladíc, pretože nám odtiaľ dodávajú tie najlepšie bylinky a zeleninu,” hovorí Tomáš Tejbus s tým, že v Grand Restaurant si môžete dokonca dopriať aj halušky s kapustou. Pri dekorovaní jedál nemôžu v Tomášovej réžii chýbať jedlé kvety či vkusná a chutná mini zelenina.

Počas jesene a zimy si v Grand Restaurant prídu na svoje tí, čo obľubujú ľahšie jedlá - napríklad ryby. Pochutnať si tak môžu na pstruhovi či sumčekovi. Pre milovníkov kvalitného mäsa sú pripravené kačacie prsia alebo hovädzie stehno či pečený chrbát z daniela. Ako sladkú bodku Tomáš a jeho tím pripravili domáci čokoládový dezert Giuanduja. Aký pohár vínka zvoliť ku všetkým týmto kulinárskym špecialitám, vám poradí Matúš Hamara, someliér Grand Hotela Kempinski High Tatras. Rád Vám porozpráva príbeh tých najkvalitnejších vín, ktoré sú v hotelovej vínotéke a zároveň Vám z nich dá aj ochutnať.
Grilovaný filet zo pstruha lososovitého Foto: BHP

Hovädzia sviečkovica marinovaná v soli Foto: BHP


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Liptovský Mikuláš získal na zber biorozložiteľného odpadu 718.000 eur
<< predchádzajúci článok
ODBORNÍCI: Alzheimerovou chorobou trpia tisíce Slovákov