Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Nové menu v Grand Hoteli Kempinski High Tatras sa drží trendov



Pečený chbátik z muflóna



Zdieľať
Pečený chbátik z muflóna Foto: Grand Hoteli Kempinski High Tatras
Štrbské Pleso 8. júna (OTS) - Keďže jarné obdobie je hlavne sezónou bryndze, tak nesmie chýbať ani v novom menu luxusného tatranského hotela Grand Hotela Kempinski High Tatras.


“V novom menu sa naďalej držíme svetových trendov, a to hlavne využívať sezónne suroviny z lokálnych zdrojov. Osvedčilo sa nám doňho zaraďovať jedlá a ingrediencie, ktoré sú našim hosťom známe z detstva a našou snahou je jemne ich inovovať,” vysvetľuje svoj výber Tomáš Tejbus, šéfkuchár Grand Restaurant.



Pri tvorbe jedálnička použil tím vedený Tomášom Tejbusom suroviny dostupné na Slovensku a v Grand Restaurant sa držali kréda: "menej je niekedy viac". Taktiež sa sústredili na zmyselné kombinácie a výraznú chuť použitých textúr. Pochutiť si tak môžete na čerstvej zelenine, teľacom paprikáši alebo zemiakových posúchoch s bryndzovou penou, bravčovým popcornom a šalotkovou marmeládou. Nechýbajú ani tradičné zemiakové halušky so 100 percentnou bryndzou z fariem na východnom Slovensku.

“Úlohou týchto jedál je dodať energiu a sviežosť po zime, ktorá bola v tomto roku naozaj dlhá. Preto jednotlivé chody obsahujú veľa zeleniny, medzi ktorými je aj kráľovná jari špargľa, a ľahké druhy mias ako morčacie stehno pripravené metódou sous-vide, konfitované jahňacie kolienko alebo pečený mufloní chrbát. Hosťom by som určite odporúčaľ ochutnať filet zo sivoňa marinovaný v brezovej vode v kombinácii s mladým petržlenom, rebarborou, kaviárom a šťaveľom,” dodáva na záver Tomáš Tejbus.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Nemecko začalo gejom utekajúcim z Čečenska udeľovať humanitárne víza
<< predchádzajúci článok
Poplach v bratislavskej Petržalke: Polícia preveruje bombovú hrozbu