|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Pečený chbátik z muflóna Foto: Grand Hoteli Kempinski High Tatras
Štrbské Pleso 8. júna (OTS) - Keďže jarné obdobie je hlavne sezónou bryndze, tak nesmie chýbať ani v novom menu luxusného tatranského hotela Grand Hotela Kempinski High Tatras.“V novom menu sa naďalej držíme svetových trendov, a to hlavne využívať sezónne suroviny z lokálnych zdrojov. Osvedčilo sa nám doňho zaraďovať jedlá a ingrediencie, ktoré sú našim hosťom známe z detstva a našou snahou je jemne ich inovovať,” vysvetľuje svoj výber Tomáš Tejbus, šéfkuchár Grand Restaurant.
Pri tvorbe jedálnička použil tím vedený Tomášom Tejbusom suroviny dostupné na Slovensku a v Grand Restaurant sa držali kréda: "menej je niekedy viac". Taktiež sa sústredili na zmyselné kombinácie a výraznú chuť použitých textúr. Pochutiť si tak môžete na čerstvej zelenine, teľacom paprikáši alebo zemiakových posúchoch s bryndzovou penou, bravčovým popcornom a šalotkovou marmeládou. Nechýbajú ani tradičné zemiakové halušky so 100 percentnou bryndzou z fariem na východnom Slovensku.
“Úlohou týchto jedál je dodať energiu a sviežosť po zime, ktorá bola v tomto roku naozaj dlhá. Preto jednotlivé chody obsahujú veľa zeleniny, medzi ktorými je aj kráľovná jari špargľa, a ľahké druhy mias ako morčacie stehno pripravené metódou sous-vide, konfitované jahňacie kolienko alebo pečený mufloní chrbát. Hosťom by som určite odporúčaľ ochutnať filet zo sivoňa marinovaný v brezovej vode v kombinácii s mladým petržlenom, rebarborou, kaviárom a šťaveľom,” dodáva na záver Tomáš Tejbus.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR