![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

“V novom menu sa naďalej držíme svetových trendov, a to hlavne využívať sezónne suroviny z lokálnych zdrojov. Osvedčilo sa nám doňho zaraďovať jedlá a ingrediencie, ktoré sú našim hosťom známe z detstva a našou snahou je jemne ich inovovať,” vysvetľuje svoj výber Tomáš Tejbus, šéfkuchár Grand Restaurant.
Pri tvorbe jedálnička použil tím vedený Tomášom Tejbusom suroviny dostupné na Slovensku a v Grand Restaurant sa držali kréda: "menej je niekedy viac". Taktiež sa sústredili na zmyselné kombinácie a výraznú chuť použitých textúr. Pochutiť si tak môžete na čerstvej zelenine, teľacom paprikáši alebo zemiakových posúchoch s bryndzovou penou, bravčovým popcornom a šalotkovou marmeládou. Nechýbajú ani tradičné zemiakové halušky so 100 percentnou bryndzou z fariem na východnom Slovensku.
“Úlohou týchto jedál je dodať energiu a sviežosť po zime, ktorá bola v tomto roku naozaj dlhá. Preto jednotlivé chody obsahujú veľa zeleniny, medzi ktorými je aj kráľovná jari špargľa, a ľahké druhy mias ako morčacie stehno pripravené metódou sous-vide, konfitované jahňacie kolienko alebo pečený mufloní chrbát. Hosťom by som určite odporúčaľ ochutnať filet zo sivoňa marinovaný v brezovej vode v kombinácii s mladým petržlenom, rebarborou, kaviárom a šťaveľom,” dodáva na záver Tomáš Tejbus.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR