|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
10. júla 2009
Nízkokalorická strava spomaľuje starnutie u opíc
Dvadsať rokov trvajúci výskum opíc ukazuje, že strava so znížením množstvom joulov sa odrazí na menšom počte chorôb a ich dlhšom živote, vyhlásili v utorok americkí výskumníci. ...
Zdieľať
BRATISLAVA 10. júla (WEBNOVINY) - Dvadsať rokov trvajúci výskum opíc ukazuje, že strava so znížením množstvom joulov sa odrazí na menšom počte chorôb a ich dlhšom živote, vyhlásili v utorok americkí výskumníci.
Podľa ich tvrdení opice druhu macaca mulatta, ktoré držali prísnu diétu, boli počas tohto obdobia až trikrát menej náchylné zomrieť na choroby, ktoré súvisia s vekom ako sú srdcové choroby, rakovina a cukrovka, než opice, ktoré mohli jesť čo chceli. Podľa zistení výskumnej skupiny z opíc, ktoré počas dvadsiatich rokov mohli voľne jesť, prežilo len 50 percent -oproti 80 percentám opíc, ktoré jedli o 30 percent menej joulov.
"Dokázali sme, že obmedzenie joulov môže spomaliť proces starnutia u primátov," povedal Richard Weindruch z madisonskej University of Wisconsi, ktorého štúdia sa objavila v časopise Science.
SITA/Reuters
Podľa ich tvrdení opice druhu macaca mulatta, ktoré držali prísnu diétu, boli počas tohto obdobia až trikrát menej náchylné zomrieť na choroby, ktoré súvisia s vekom ako sú srdcové choroby, rakovina a cukrovka, než opice, ktoré mohli jesť čo chceli. Podľa zistení výskumnej skupiny z opíc, ktoré počas dvadsiatich rokov mohli voľne jesť, prežilo len 50 percent -oproti 80 percentám opíc, ktoré jedli o 30 percent menej joulov.
"Dokázali sme, že obmedzenie joulov môže spomaliť proces starnutia u primátov," povedal Richard Weindruch z madisonskej University of Wisconsi, ktorého štúdia sa objavila v časopise Science.
SITA/Reuters