![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Netradičné kaprie špeciality na štedrovečernú hostinu!
Tesco prináša inšpirácie na netradičnú štedrovečernú večeru v podobe kaprích receptov. Kapor so zemiakovým šalátom je klasika, ale prečo to neskúsiť trochu inak? ...
Zdieľať

Kapor so zemiakovým šalátom je klasika, ale prečo to neskúsiť trochu inak? Skúste tento rok na štedrovečernú hostinu pripraviť pečeného kapra s mandľovými lupienkami alebo napríklad kaprie podkovy v parmezánovom cestíčku s cibuľovou omáčkou. Všetky potrebné suroviny nájdete pod jednou strechou v obchodoch Tesco. Alebo, keď už budete mať pripravenú rybu, ostatné vám môže domov priviesť domov aj naša donášková služba Tesco Online nákupy.
Krémový rybí vývar s krupicovo-bylinkovými haluškami
Suroviny:
400 g kapra (stačia odrezky mäsa)
1 cibuľa
50 g masla
1/2 zeleru
1 petržlen
1 mrkva
2 zemiaky typu B
500 ml zeleninového vývaru
2 guličky nového korenia
250 ml smotany 33 %
štipka petržlenovej vňate
Rybie odrezky dajte do hrnca. Pridajte cibuľu, ktorú aj so šupkou rozkrojte na polovice. Zalejte vodou, aby mäso bolo ponorené (zhruba 1 liter) a varte asi 15 minút. Vývar sceďte, cibuľu odstráňte, mäso si nechajte bokom do polievky. Na masle orestujte nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Zalejte rybím i zeleninovým vývarom, pridajte nové korenie, osoľte a okoreňte. Varte do zmäknutia zeleniny a zemiakov, asi 5 minút. Polievku rozmixujte v krém. Pridajte do nej smotanu a kúsky ryby. Počas varenia polievky pripravte halušky: Maslo vymiešajte s vajcom. Postupne pridávajte mlieko a krupicu, dosoľte a nakoniec rozmiešajte nasekané bylinky. Nechajte chvíľu odležať. Halušky tvarujte lyžicou a vkladajte ich do variacej polievky. Varte ešte 8 minút. Nakoniec polievku ozdobte petržlenovou vňaťou.
Pečený kapor sypaný mandľovými lupienkami
Suroviny:
800 g filiet z kapra
1 citrón
1/2 lyž. rasce
50 g masla
30 g mandľových lupienkov
soľ
olej
Rúru si predhrejte na 180 ° C. Kaprie filety osoľte, posypte rascou a z oboch strán pokvapkajte citrónom. Pekáč vymažte maslom a vložte do neho filety. Tie pečte v rúre 30 minút. Päť minút pred dokončením, posypte kapra mandľovými lupienkami.
TIP: Namiesto mandlí môžete použiť aj cesnakové plátky či kúsky cibule.
Kaprie podkovy v parmezánovom cestíčku s cibuľovou omáčkou
Suroviny:
4 kaprie podkovy
100 g strúhaného parmezánu
1 hrnček polotučného mlieka
1 hrnček polohrubej múky
1 vajce
5 cibúľ
200 ml smotany
500 ml hovädzieho vývaru
olej
soľ
Parmezán premiešajte s mliekom, múkou, vajcom a soľou. Vymiešajte cestíčko, v ktorom obaľte kaprie podkovy. Smažte na oleji dozlatista. Cibuľu nechajte zmäknúť na troške oleja. Prilejte vývar a povarte 15 minút. Nakoniec pridajte smotanu, chvíľku prevarte a odstavte z plameňa. Cibuľovú omáčku rozmixujte tyčovým mixérom. Podávajte s kaprom.
TIP: Ušetrite si prácu s vývarom a použite rýchlejší variant v podobe bujónu. Stačí ho zaliať horúcou vodou!
Tradičné kaprie hranolky
Suroviny:
900 g kaprích filiet
2,5 dcl bieleho vína
3 lyžice oleja
1 balenie korenenej zmesi na ryby
5 strúčikov cesnaku
100 g múky
100 g strúhanky
korenie
olej
Filety si nakrájame na 1,5 cm široké rezance. Tie marinujeme cez noc v zmesi z bieleho vína, oleja, korenia a cesnaku. Druhý deň ich obalíme v múke a strúhanke a vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji.
Tip: K hranolkám podávajte kôprovú majonézu s citrónom.
Zdroj: Webnoviny.sk - Netradičné kaprie špeciality na štedrovečernú hostinu! © SITA Všetky práva vyhradené.