|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Nestlé vylepšuje receptúry svojich výrobkov, chute zostávajú
Výrobky od Nestlé, najväčšieho výrobcu potravín na svete, sú známe a obľúbené aj u nás. Dobrou správou pre spotrebiteľov je, že ako líder na trhu investuje neustále do zlepšovania nutričného ...
Zdieľať
13.2.2020 (Webnoviny.sk) - Výrobky od Nestlé, najväčšieho výrobcu potravín na svete, sú známe a obľúbené aj u nás. Dobrou správou pre spotrebiteľov je, že ako líder na trhu investuje neustále do zlepšovania nutričného zloženia svojich výrobkov. V nových receptúrach znižuje obsah citlivo vnímaných živín, ako napr. cukru, soli, či nasýtených mastných kyselín a snaží sa zvyšovať podiel prospešných živín a prírodných ingrediencií.- Takto Nestlé vylepšuje celý rad obľúbených produktov, od cereálií, či cukroviniek, kakaových nápojov až po instantné jedlá a ďalšie. Súčasne sa však snaží zachovať v maximálnej možnej miere chute daných výrobkov, aby zostali také, na aké sú zákazníci zvyknutí.
Aj pri raňajkových cereáliách dochádza k neustálemu vylepšovaniu ich zloženia. Postupne ubúda obsah cukru a soli a zlepšuje sa zloženie použitého tuku. Ústrednou ingredienciou je prospešná celozrnná zložka, ktorej obsah sa zvýšil hlavne v prípade detských cereálií. Tam sa ako tuk používa slnečnicový olej, prírodné farbivá a potraviny s farbiacim účinkom.
Nestlé vyrába aj známe rozpustné kakao GRANKO, ktoré je stále najobľúbenejším a najpredávanejším výrobkom v tomto segmente v Čechách aj na Slovensku. Aj tu došlo k inováciám, keď vznikol variant GRANKO Exclusive s väčším množstvom kakaa a menším množstvom cukru. Výrazný úbytok cukru bol dosiahnutý aj pri kakaovom mlieku GRANKO. Táto novinka obsahuje o 30% menej cukru oproti priemernému množstvu cukru v ostatných kakaových mliečnych nápojoch na našom trhu. Navyše je obohatená aj o vápnik, v populácii často nedostačujúci vitamín D a iné minerály podporujúce normálny rast a vývoj kostí detí.
Nestlé už dávnejšie uskutočnilo prechod celého portfólia cukríkov od umelých farbív výlučne k farbivám prírodného pôvodu. Zmena sa týkala celej rady obľúbených cukríkov JOJO, Bonpari, Hašlerky, Lentilky a ďalších. Napríklad, známe cukríky JOJO Medvedíky sa vyrábajú bez umelých sladidiel a aj so zníženým obsahom cukru o 30%, čo bolo dosiahnuté pridaním prospešnej vlákniny.
Nestlé má široké portfólio výrobkov, okrem sladkých vyrába aj výrobky z kategórie slaných. Aj tu je snaha meniť receptúry smerom k zdravším. Pre časť kulinárskych výrobkov preto implementoval iniciatívu "Kitchen Cupboard", čo znamená, že produkty sú vyrábané z ingrediencií, ktoré môžeme bežne nájsť vo svojej kuchyni. Týka sa to napríklad instantných polievok a ďalších produktov vyrábaných pod značkou Maggi. V týchto výrobkoch postupne darí zvyšovať obsah prírodných ingrediencií, ako napríklad cesnak, sušená zelenina a podobne, a naopak, eliminovať umelé farbivá, soľ či konzervanty.
Inzercia
Zdroj: Webnoviny.sk - Nestlé vylepšuje receptúry svojich výrobkov, chute zostávajú © SITA Všetky práva vyhradené.
Zdravšie raňajky
Aj pri raňajkových cereáliách dochádza k neustálemu vylepšovaniu ich zloženia. Postupne ubúda obsah cukru a soli a zlepšuje sa zloženie použitého tuku. Ústrednou ingredienciou je prospešná celozrnná zložka, ktorej obsah sa zvýšil hlavne v prípade detských cereálií. Tam sa ako tuk používa slnečnicový olej, prírodné farbivá a potraviny s farbiacim účinkom.
Nestlé vyrába aj známe rozpustné kakao GRANKO, ktoré je stále najobľúbenejším a najpredávanejším výrobkom v tomto segmente v Čechách aj na Slovensku. Aj tu došlo k inováciám, keď vznikol variant GRANKO Exclusive s väčším množstvom kakaa a menším množstvom cukru. Výrazný úbytok cukru bol dosiahnutý aj pri kakaovom mlieku GRANKO. Táto novinka obsahuje o 30% menej cukru oproti priemernému množstvu cukru v ostatných kakaových mliečnych nápojoch na našom trhu. Navyše je obohatená aj o vápnik, v populácii často nedostačujúci vitamín D a iné minerály podporujúce normálny rast a vývoj kostí detí.
Cukrovinky už bez umelých farbív a s výraznou redukciou cukru
Nestlé už dávnejšie uskutočnilo prechod celého portfólia cukríkov od umelých farbív výlučne k farbivám prírodného pôvodu. Zmena sa týkala celej rady obľúbených cukríkov JOJO, Bonpari, Hašlerky, Lentilky a ďalších. Napríklad, známe cukríky JOJO Medvedíky sa vyrábajú bez umelých sladidiel a aj so zníženým obsahom cukru o 30%, čo bolo dosiahnuté pridaním prospešnej vlákniny.
Sladkosťami zlepšovanie receptúr nekončí
Nestlé má široké portfólio výrobkov, okrem sladkých vyrába aj výrobky z kategórie slaných. Aj tu je snaha meniť receptúry smerom k zdravším. Pre časť kulinárskych výrobkov preto implementoval iniciatívu "Kitchen Cupboard", čo znamená, že produkty sú vyrábané z ingrediencií, ktoré môžeme bežne nájsť vo svojej kuchyni. Týka sa to napríklad instantných polievok a ďalších produktov vyrábaných pod značkou Maggi. V týchto výrobkoch postupne darí zvyšovať obsah prírodných ingrediencií, ako napríklad cesnak, sušená zelenina a podobne, a naopak, eliminovať umelé farbivá, soľ či konzervanty.
Inzercia
Zdroj: Webnoviny.sk - Nestlé vylepšuje receptúry svojich výrobkov, chute zostávajú © SITA Všetky práva vyhradené.
nasledujúci článok >>
Lajčák by sa mohol stať splnomocnencom OSN pre Západnú Saharu, radšej by však uprednostnil Balkán
Lajčák by sa mohol stať splnomocnencom OSN pre Západnú Saharu, radšej by však uprednostnil Balkán
<< predchádzajúci článok
Matovičovo OĽaNO je lídrom opozície, Smer-SD je na 17 percentách a SaS s KDH sú tesne nad piatimi
Matovičovo OĽaNO je lídrom opozície, Smer-SD je na 17 percentách a SaS s KDH sú tesne nad piatimi