|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 19.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Judita
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
14. januára 2016
Najvyšší počet ocenení Značka kvality SK má hydinársky priemysel
Ilustračná snímka
Zdieľať
Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván
Bratislava 14. januára (TASR) - Najvyšší počet udelených ocenení Značka kvality SK má hydinársky priemysel. Uviedol to pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár v súvislosti s hodnotením úspechov slovenského hydinárskeho odvetvia v roku 2015."Popri negatívnom vývoji v odvetví sme vlani zaregistrovali aj niekoľko pozitív, a to napríklad nárast produkcie živej jatočnej hydiny, ako aj nárast počtu nosníc v intenzívnych chovoch na Slovensku," spresnil.
Za pozitívum vlaňajška považuje riaditeľ ÚHS aj to, že štátne kontrolné autority v minulom roku pokračovali v kontrolách dovážaných potravín, teda aj hydinovej produkcie.
Zdôraznil zároveň, že slovenskí hydinári naďalej vyrábajú a ponúkajú na trh iba hydinu a vajcia najvyššej kvality. "Domáce potraviny, ako aj hydina a vajcia sú pod neustálym veterinárnym dohľadom, skontrolované a bezpečné pre spotrebiteľov," dodal.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR