![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
14. januára 2016
Najvyšší počet ocenení Značka kvality SK má hydinársky priemysel
Ilustračná snímka
Zdieľať

"Popri negatívnom vývoji v odvetví sme vlani zaregistrovali aj niekoľko pozitív, a to napríklad nárast produkcie živej jatočnej hydiny, ako aj nárast počtu nosníc v intenzívnych chovoch na Slovensku," spresnil.
Za pozitívum vlaňajška považuje riaditeľ ÚHS aj to, že štátne kontrolné autority v minulom roku pokračovali v kontrolách dovážaných potravín, teda aj hydinovej produkcie.
Zdôraznil zároveň, že slovenskí hydinári naďalej vyrábajú a ponúkajú na trh iba hydinu a vajcia najvyššej kvality. "Domáce potraviny, ako aj hydina a vajcia sú pod neustálym veterinárnym dohľadom, skontrolované a bezpečné pre spotrebiteľov," dodal.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR