![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
27. mája 2013
Najväčší piknik v meste hostil viac než 21 000 návštevníkov
Najväčší piknik v meste – Slovak Food Festival sa už po štvrtýkrát konal v exteriéroch dominanty hlavného mesta SR, Bratislavského hradu. Počas 4 dní sa návštevníkom predstavilo viac než 60 ...
Zdieľať

Úprimného kurčaťa, 125 kíl predanej čokolády, či viac než 700 kíl skonzumovaného ovocia. Smäd sa hasil takmer 2 300 litrami načapovaného piva a 1725 litrami predaného vínka.
V programe ani tento rok nechýbali majstrovstvá republiky v otváraní ustríc. Svoj prvenstvo obhájil minuloročný víťaz Popradčan Slavomír Dič (Rijo camping Stará lesná) s časom 4:55:70.
V súťaži médií vo varení sa proti sebe postavili tímy TV Joj, mesačníka Dobré Jedlo, denníka Nový čas, denníka hospodárske noviny, TASR, portálu DamskaJazda.sk a woman.sk. Tímy mali za úlohu v časovom limite 45 minút pripraviť predjedlo a hlavné jedlo, pričom jedinú surovinu, ktorú poznali bolo kurča. Porotu tvorili šéfkuchár Vojto Artz, finalistka šou MasterChef Michaela Králiková a náhodne vybraná návštevníčka z publika. Tretie miesto obsadil tím TASR, druhé miesto patrí mesačníku Dobré Jedlo a víťazom sa stal portál DamskaJazda.sk. Ich víťazné menu pozostávalo z teplého šalátu zo šampiňónov a jablka na Hermelíne, hlavné jedlo bazalkové pyré, chrumkavý šalát z rukoly a kuracia roláda servírovaná s omáčkovou redukciou z červeného vína, zahustenou syrom a maslom. Víťazný tím bol v zložení: Petra Nemcová, Adriana Polakovičová, Eva Melichová, Táňa Kubová a Sandra Bombošová.
Novinkou tohto ročníka bol komorný štvrtkový večer vína, kde sa predstavilo so svojimi produktmi 8 vinárstiev. V piatok už to bola škola varenia, či divácka súťaž v čistení špargle. Súťaže sa zúčastnili 4 študenti hotelovej školy v Nitre a 4 dobrovoľníci z publika. Dôkazom, že dnešné mamičky dbajú na zdravú výživu svojich detí je aj to, že prvenstvo si odniesla mamička na materskej dovolenke.
V rámci interaktivity smerom k návštevníkom a vystavovateľom mali ľudia tento rok možnosť hlasovať o najobľúbenejšiu prevádzku na festivale. Stali sa ňou dve prevádzky s rovnakým počtom hlasov - Sushi Plus a Medusa Group.
„Účasť na tomto ročníku bola nad očakávania. Vzhľadom na nie príliš prívetivé predpovede počasia sa totiž mnoho ľudí odhodlávalo či ísť, či neísť. V každom roku máme určité vízie. Už teraz premýšľame ako obohatíme ďalší ročník a tešíme sa na spokojné tváre našich návštevníkov“, hovorí riaditeľka festivalu Martina Luknárová.