|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Streda 25.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Dnes je 1. Sviatok vianočný
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
06. júna 2015
Najlepšou reštauráciou na svete je El Celler de Can Roca
Do čela rebríčka 50 najlepších reštaurácií na svete sa tento rok dostal podnik El Celler de Can Roca v španielskej Girone. Rozhodol tak prestížny britský časopis Restaurant Magazine, ...
Zdieľať
Foto: cellercanroca.com
Londýn 2. júna (TASR) - Do čela rebríčka 50 najlepších reštaurácií na svete sa tento rok dostal podnik El Celler de Can Roca v španielskej Girone. Rozhodol tak prestížny britský časopis Restaurant Magazine, ktorý každý rok vypracúva rebríček World’s 50 Best Restaurants, informoval dnes britský denník The Guardian. Reštaurácia El Celler de Can Roca, ktorú vlastní trojica bratov Rocovcov, bola pritom úspešná aj v uplynulých rokoch, keď sa umiestnila na popredných miestach rebríčka 50 Best, jej kulinárske umenie ocenil aj sprievodca Michelin udelením troch hviezdičiek.
Úspešní reštauratéri si cenu prevzali v pondelok večer v Londýne, kde sa v hoteli Guildhall na tradičnom galavečere zišli šéfkuchári a majitelia reštaurácií z celého sveta.
"Cítime sa šťastní a milovaní. Toto uznanie znamená, že je veľa ľudí, ktorí nám veria," uviedol pred novinármi Josep Roca, zatiaľ čo jeho brat Joan sa teší, že ocenenie upriami pozornosť na tradičnú katalánsku kuchyňu.
Reštaurácia El Celler de Can Roca ponúka totiž jedlá, ktoré sú spojením tradičnej katalánskej kuchyne a moderných trendov, pričom rozhodujúcu rolu hrá aj "alchýmia" trojice bratov. Tí podnik vedú už 18 rokov po tom, ako na vychýrenú reštauráciu prebudovali malé bistro s barom svojich rodičov.
Do rebríčka 50 Best sa dostalo ešte ďalších sedem reštaurácií zo Španielska. Udeľovanie cien sa odohralo v čase prebiehajúcej polemiky vo svete šéfkuchárov, a to najmä z Francúzska, z ktorých časť namieta, že rebríček 50 Best "sa nezakladá na žiadnych gastronomických a ešte menej sanitárnych kritériách".
Kritici výberu a metód používaných pri zostavovaní rebríčka dokonca na internete spustili petíciu, ktorú zatiaľ podpísalo 370 osobností vrátane francúzskeho šéfkuchára Jöela Robuchona a Taliana Giancarla Perbelliniho. Autorov rebríčka signatári dokonca podozrievajú zo skorumpovanosti.