Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Najlepší mladý somelier pochádza z Nových Zámkov



Po úspešnom minuloročnom zahájení Vitis Trophée Junior sa uskutočnil už druhý ročník súťaže pre talentovaných mladých somelierov Slovenska. Somelierska súťaž určená pre študentov sa konala v ...



Zdieľať
bez nazvu BRATISLAVA 16. februára (WBN/PR) - Po úspešnom minuloročnom zahájení Vitis Trophée Junior sa uskutočnil už druhý ročník súťaže pre talentovaných mladých somelierov Slovenska. Somelierska súťaž určená pre študentov sa konala v priestoroch Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch. Najvyššie ocenenie získal Adam Fabián z Nových Zámkov. Organizátorom podujatia bola spoločnosť Hubert J.E. a záštitu nad podujatím prevzala Asociácia somelierov Slovenskej republiky.


Cieľom súťaže pre študentov stredných škôl, somelierov a pracovníkov v oblasti gastronómie do 21 rokov, bolo podporiť talenty, ktoré prišli predviesť svoje somelierske umenie. Víťazom Vitis Trophée Junior sa stal Adam Fabián z Nových Zámkov, ktorý sa na minulý rok umiestnil na druhej priečke. Na druhom mieste skončila minuloročná víťazka Karin Kovácsová z Nových Zámkov a na treťom mieste Natanael Ševčík z Trenčína.

Súťaž pozostávala z písomnej teoretickej a praktickej časti. Prvou časťou bol test, v ktorom si účastníci preverili svoje znalosti v oblasti vinárstva a vinohradníctva na Slovensku. Ďalej nasledovala praktická časť, v ktorej súťažiaci určovali dve aromatické vzorky vôní, opisovali senzorické vlastnosti jednej vzorky vína a mali správne zoradiť vzorky podľa intenzity chuti. Praktickú časť uzavrela ukážka servisu vína. Traja najlepší, ktorí dosiahli v celkovom súčte disciplín najvyšší počet bodov, postúpili do finále.

Vo finále si mladí somelieri zmerali sily v štyroch disciplínach - v prvej disciplíne odporúčali vhodný nápoj k vybranému menu. Druhou v poradí bola oprava chýb vo vínnom lístku. Tretia disciplína pozostávala z popisu senzorických vlastností vína. Poslednou, štvrtou disciplínou, bola skúška zručností v servise šumivého vína.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Prešovský colníci už nebudú pracovať nepretržite
<< predchádzajúci článok
Mládežnícky parlament v Piešťanoch obnovil svoju činnosť