|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Sobota 23.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Klement
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
10. mája 2014
Na Syrovom prebore si mohli najodvážnejší vyskúšať aj dojenie kôz
O väčšiu propagáciu miestneho salašníctva a syrárstva sa dnes snažili organizátori prvého ročníka Syrového preboru v Krpáčove v okrese Brezno. Ako pre TASR ...
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Krpáčovo 10. mája (TASR) - O väčšiu propagáciu miestneho salašníctva a syrárstva sa dnes snažili organizátori prvého ročníka Syrového preboru v Krpáčove v okrese Brezno. Ako pre TASR povedal organizátor podujatia Martin Bendák, vlaňajší nultý ročník sa ľuďom veľmi zapáčil, preto sa opäť záujemcom predviedli, ako sa vyrábajú syry z ovčieho, kozieho alebo kravského mlieka. V Krpáčove svoje umenie predvádzali zástupcovia troch salašov z Hornej a Dolnej Lehoty. Záujemcom vysvetľovali jednotlivé technologické postupy tak pri výrobe obyčajnej syrovej hrudy, ako aj oštiepka stlačeného do formy. Najodvážnejší si mohli vyskúšať ručné dojenie kôz.
"Je to naša snaha o zviditeľnenie tradície salašníctva, ale na tej našej lokálnej úrovni. Spestrili sme to samozrejme aj ďalšími stánkami, ale najdôležitejší bol syr. Na mieste bola aj ochutnávka, a aby sme ľudí motivovali ešte viac, prispôsobili sme tiež ponuku jedál v hotelovej reštaurácii. V ponuke boli jedlá, kde dominoval syr," povedal Bendák.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR