Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Gala

05. júna 2009

Na Slovensko príde kuchárska hviezda Gennaro Contaldo



Svetoznámy šéfkuchár, autor niekoľkých bestsellerov, mentor Jamieho Olivera a majster kuchárskeho umenia Gennaro Contaldo zavíta v stredu 17. júna na Slovensko. Na pozvanie spoločnosti Orange Slovensko ...



Zdieľať
BRATISLAVA 5. júna (WEBNOVINY) - Svetoznámy šéfkuchár, autor niekoľkých bestsellerov, mentor Jamieho Olivera a majster kuchárskeho umenia Gennaro Contaldo zavíta v stredu 17. júna na Slovensko. Na pozvanie spoločnosti Orange Slovensko osobne zostaví a pripraví tradičné talianske menu v duchu zdravej a chutnej stredomorskej kuchyne a predvedie jedinečné cookery theatre. „Pripravil som menu pozostávajúce z tradičných talianskych jedál, pri príprave ktorých budú použité prírodné a jednoduché suroviny nachádzajúce sa v typickej talianskej kuchyni. Verím, že si hostia pochutia a už sa teším na návštevu Slovenska,“ prezradil Contaldo, ktorý nepovažuje varenie len za svoje zamestnanie, ale za skutočnú životnú vášeň.


O svoje recepty, tipy a skúsenosti sa preto rád delí a počas svojej kariéry tak publikoval už niekoľko kuchárskych kníh, ktoré sa okamžite stali bestsellermi. Presadzuje zdravý životný štýl plný zeleniny a jednoduchých, prírodných surovín. Jeho prvá kniha Passione, ktorá získala ocenenie Gourmand World Cookbook, ponúka viac ako sto receptov. Jeho chránencom a žiakom je aj svetoznámy kuchár celebrít Jamie Oliver. Contaldo tiež úspešne účinkoval v sledovanej rannej šou BBC1 Saturday Kitchen, v ktorej sa mu podarilo dosiahnuť aj rekord v príprave omelety z troch vajec za doteraz nikým neprekonaných 16,36 sekundy.

Contaldo vyrástol v malom prímorskom mestečku Minori na pobreží Amalfi. Od detstva si užíval poľovačky a tradičné rybačky so svojím otcom a starým otcom, rád zbieral bylinky a hríby pre svoju mamu. Prostredie, kde vyrastal a blízky vzťah k prírode sa pretavili do vášne pre jedlo, ktorá sa snúbi so schopnosťou vytvárať jedlá z prírodných jednoduchých surovín. Už od svojich ôsmich rokov pracoval ako pomocník v miestnych reštauráciách, ako 20-ročný v roku 1969 odišiel do Londýna. Tu sa vypracoval na jedného z najlepších majstrov kulinárskeho umenia a stal sa šéfkuchárom vychýrenej talianskej reštaurácie Passione na Charlotte Street. Tá bola vyhlásená v roku 2005 za najlepšiu taliansku reštauráciu v Londýne a získala ocenenie Tio Pepe Restaurant Award.

Agentúru SITA informoval Tomáš Turčan zo spoločnosti Omnipublic.

SITA

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Panika ohľadom prasacej chrípky
<< predchádzajúci článok
Trnavský PSA vyrobil polmiliónte auto