![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 1.4.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Hugo
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
15. augusta 2016
Na prácu v potravinárstve sa bude v Prievidzi pripravovať 24 študentov
Pre svoje budúce povolanie v odvetví výroby trvanlivých potravín sa budú od nasledujúceho školského roka vzdelávať viac ako dve desiatky študentov Strednej odbornej školy ...
Zdieľať

"V tomto učebnom odbore dokončilo úspešne prvý ročník 12 učňov a od septembra do ďalšieho prvého ročníka nastupuje nových 12, takže celkovo budeme mať 24 učňov v tomto našom programe," konkretizoval pre TASR vedúci závodu Nestlé v Prievidzi Michal Růžek.
Odbor pracovníka v potravinárstve je trojročný a študenti v ňom majú dve fázy odborného výcviku - jedna je teoretická a druhá praktická, kde sa poznávajú suroviny, tovary, materiálno-technické vybavenie, zručnosti, vedomosti v oblasti hygieny, uviedol pred časom riaditeľ SOŠ OaS v Prievidzi Štefan Gaman.
Obdobnú spoluprácu ako s prievidzskou školou obchodu a služieb má potravinárska firma aj so Strednou odbornou školou na ulici T. Vansovej v Prievidzi, a to konkrétne v odbore elektromechanik. "Učni si u nás robia prax a traja z nich u nás nedávno po ukončení školy nastúpili do pracovného pomeru," priblížil Růžek. Podľa jeho slov je pre spoločnosť dôležité vedieť získavať nových zamestnancov. "Sme veľmi radi, že sa teraz obraciame k modelu, ktorý v predchádzajúcej dobe fungoval v inej podobe, a to je ten, že i firmy sa podieľajú na výchove a vzdelávaní svojich budúcich zamestnancov. Myslíme si, že je to veľmi dobrá a dôležitá cesta, teda nečakať na to, akí budú kandidáti na trhu práce, ale rovno ich formovať, vychovávať, vzdelávať," dodal.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR