Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Kultúra

04. októbra 2019

Na kapustnom dni ponúkali tradičné jedlá zo sladkej i kyslej kapusty



Na snímke jaternice s kapustou počas Kapustného dňa na Mariánskom námestí v Žiline 4. októbra 2019.



Zdieľať
Na snímke jaternice s kapustou počas Kapustného dňa na Mariánskom námestí v Žiline 4. októbra 2019. Foto: TASR Erika Ďurčová
 
Žilina 4. októbra (TASR) – Tradičné jedlá zo sladkej i kyslej kapusty ponúkali v piatok návštevníkom kapustného dňa na Mariánskom námestí v Žiline členky miestneho odboru Živeny v Žiline.


Podľa predsedníčky žilinskej Živeny Martiny Pazderníkovej ponúkali na podujatí, ktoré bolo súčasťou Primátorského dňa, jedlá známe aj v okolí Žiliny. "Kapustné pečivo so sladkou kapustou na karameli. Potom kyslé alebo slané pečivo - klasické kapustniaky s oškvarkami a slaninkou. Kapustné šaláty, krúpnu babu, koložvársku kapustu a zemiakové placky, na ktoré sa dáva kyslá kapusta. Ďalej fliačky so sladkou kapustou, jelítkovú kašu s kapustou, segedínsky guláš, halušky s kapustou a dva druhy kapustnice," povedala Pazderníková.

"V okolí Žiliny sa oddávna pestovala kapusta, takže všetky tieto jedlá sú tradičné. Účasť je každý rok lepšia, ľudia si už na podujatie zvykli. Pýtajú sa nás, kedy bude Kapustný deň, a vždy si prídu niečo kúpiť," dodala predsedníčka žilinskej Živeny.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Silný príbeh o prežití Dievča v zelenom svetri
<< predchádzajúci článok
Ľ.Feldek: Vo výroku Willyha Brandta spoznávame aj Dušana Čaploviča