|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
14. júla 2011
Na jedlách s rýchlym občerstvením našli koliformné baktérie
Kontroly stánkov s rýchlym občerstvením odhalili nedostatky. Úrad verejného zdravotníctva SR vykonal za prvý polrok 14 797 kontrol v zariadeniach spoločného stravovania vrátane stánkov s rýchlym ...
Zdieľať
BRATISLAVA 14. júla (WEBNOVINY) - Kontroly stánkov s rýchlym občerstvením odhalili nedostatky. Úrad verejného zdravotníctva SR vykonal za prvý polrok 14 797 kontrol v zariadeniach spoločného stravovania vrátane stánkov s rýchlym občerstvením, pričom v 2 122 prípadoch odhalili nedostatky v hygiene a manipulácii pri príprave pokrmov.
Kontrolóri odobrali 1 058 vzoriek hotových pokrmov, pričom sedem percent z nich bolo nevyhovujúcich, a 406 vzoriek pokrmov rýchleho občerstvenia, z čoho nevyhovujúcich bolo 18 percent. "Pokrmy boli najčastejšie kontaminované nepatogénnymi mikroorganizmami (koliformné baktérie)," uviedol hlavný hygienik Slovenskej republiky Gabriel Šimko.
Slovensko je stoka Európskej únie, čo sa týka potravín
Orgány verejného zdravotníctva venujú zvýšenú pozornosť sezónnym zariadeniam najmä počas leta pre vysoké teploty a väčšiu turistickú aktivitu. Okrem toho boli vykonané aj mimoriadne kontroly zariadení spoločného stravovania v súvislosti s epidémiou E. coli. Kontroly vykonáva ÚVZ SR jeden až dvakrát do roka podľa kategórie rizika danej prevádzky. Stánky s rýchlym občerstvením v rekreačných a turistických zariadeniach ako sezónne zariadenia podliehajú kontrole vždy pred začatím prevádzky a priebežne počas turistickej sezóny.
Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Šramková.
Kontrolóri odobrali 1 058 vzoriek hotových pokrmov, pričom sedem percent z nich bolo nevyhovujúcich, a 406 vzoriek pokrmov rýchleho občerstvenia, z čoho nevyhovujúcich bolo 18 percent. "Pokrmy boli najčastejšie kontaminované nepatogénnymi mikroorganizmami (koliformné baktérie)," uviedol hlavný hygienik Slovenskej republiky Gabriel Šimko.
Slovensko je stoka Európskej únie, čo sa týka potravín
Orgány verejného zdravotníctva venujú zvýšenú pozornosť sezónnym zariadeniam najmä počas leta pre vysoké teploty a väčšiu turistickú aktivitu. Okrem toho boli vykonané aj mimoriadne kontroly zariadení spoločného stravovania v súvislosti s epidémiou E. coli. Kontroly vykonáva ÚVZ SR jeden až dvakrát do roka podľa kategórie rizika danej prevádzky. Stánky s rýchlym občerstvením v rekreačných a turistických zariadeniach ako sezónne zariadenia podliehajú kontrole vždy pred začatím prevádzky a priebežne počas turistickej sezóny.
Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Šramková.