|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
01. októbra 2018
Na Gymnáziu J. Hollého v Trnave sa bude variť, vypomôžu budúci kuchári
Ilustračná snímka.
Zdieľať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová
Trnava 1. októbra (TASR) – Študenti odborného výcviku budú dočasne variť pre študentov Gymnázia Jána Hollého v Trnave. Na škole nefunguje kuchyňa od začiatku uplynulého týždňa, kedy päť zo šiestich kuchárok zostalo práceneschopných. Poukázali tak na preťaženosť, keď šestica pracovníčok pripravovala obedy pre 500 gymnazistov a 200 obedov odoberala ešte Obchodná akadémia v Trnave.Riaditeľ gymnázia Ľudovít Vaněk o probléme nedostatku pracovníkov vedel, nedokázal však zabezpečiť prijatie jednej chýbajúcej pracovnej sily. "Výpadok za práceneschopných vyriešil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vlastnými personálnymi kapacitami - prostredníctvom študentov odborného výcviku," informoval hovorca TTSK Patrik Velšic.
"Môžem potvrdiť, že od utorka 2. októbra je prevádzka kuchyne zabezpečená a bude fungovať v štandardnom režime," povedal Peter Beck, poradca predsedu TTSK pre vzdelanostný región. V rámci praktického výcviku budú budúci kuchári pomáhať pri príprave stravy pre žiakov gymnázia. Ide o dočasné riešenie a TTSK sa bude snažiť systémovo riešiť nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily na trhu práce.
"V prvom rade sme museli zabezpečiť pre našich študentov stravu. Toto sa nám podarilo. Aktuálne pripravujeme opatrenia, najmä v oblasti mzdového ohodnotenia, ale aj zapojenia duálneho vzdelávania tak, aby boli stredné školy schopné zabezpečiť poskytovanie služieb v rámci vlastných kapacít," doplnil Beck. TTSK je regiónom s nízkou nezamestnanosťou a trpí nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily. Tento fakt sa odráža na schopnosti obsadzovať podobné pracovné pozície a udržiavať dlhodobú personálnu stabilitu v stravovacích zariadeniach.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR