|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
07. augusta 2011
Na gastrofestivale uvarili viac ako 10-tisíc jedál
V kempingu Oáza v Komoči (okres Nové Zámky) sa na jubilejnom desiatom ročníku Gastrofestivalu, ktorý sa skončil v sobotu, organizátorom podarilo prekonať vlastné rekordy. Do najväčšej gurmánskej ...
Zdieľať
KOMOČA 7. augusta (WEBNOVINY) - V kempingu Oáza v Komoči (okres Nové Zámky) sa na jubilejnom desiatom ročníku Gastrofestivalu, ktorý sa skončil v sobotu, organizátorom podarilo prekonať vlastné rekordy. Do najväčšej gurmánskej súťaže na Slovensku pod šírim nebom sa zapojilo 250 družstiev, v roku 2010 ich bolo 151, ich počet tak stúpol o takmer stovku. Do špeciálnej guľášovej kategórie sa zapojilo 218 družstiev, kým minulý rok to bolo len 105 družstiev. Certifikáty si z rúk komisára Knihy slovenských rekordov prebral organizátor Gastrofestivalu Tibor Lukáč. Na podujatí pracovala aj odborná porota pod vedením Tuliho - Ivana Vojteka a maďarského kuchára Benke Lászloa. Tá na Gastrofestivale 2011 musela hodnotiť dovedna 253 jedál.
V areáli, ktorý navštívili tisíce návštevníkov zo širokého okolia, sa pripravovali jedlá v kategóriách hovädzí, bravčový guláš, guláš z diviny, fazuľový guláš, halászlé, držkový perkelt, voľná kategória, mäsité a bezmäsité jedlá a v extra kategórii grilované krídelká. Odhadom celkovo uvarili na podujatí Gastrofestival v Komoči viac ako 10-tisíc porcií jedál.
Agentúru SITA informoval Igor Svítok z portálu www.slovenskerekordy.sk.
V areáli, ktorý navštívili tisíce návštevníkov zo širokého okolia, sa pripravovali jedlá v kategóriách hovädzí, bravčový guláš, guláš z diviny, fazuľový guláš, halászlé, držkový perkelt, voľná kategória, mäsité a bezmäsité jedlá a v extra kategórii grilované krídelká. Odhadom celkovo uvarili na podujatí Gastrofestival v Komoči viac ako 10-tisíc porcií jedál.
Agentúru SITA informoval Igor Svítok z portálu www.slovenskerekordy.sk.