Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

07. augusta 2011

Na gastrofestivale uvarili viac ako 10-tisíc jedál



V kempingu Oáza v Komoči (okres Nové Zámky) sa na jubilejnom desiatom ročníku Gastrofestivalu, ktorý sa skončil v sobotu, organizátorom podarilo prekonať vlastné rekordy. Do najväčšej gurmánskej ...



Zdieľať
gastrofestival KOMOČA 7. augusta (WEBNOVINY) - V kempingu Oáza v Komoči (okres Nové Zámky) sa na jubilejnom desiatom ročníku Gastrofestivalu, ktorý sa skončil v sobotu, organizátorom podarilo prekonať vlastné rekordy. Do najväčšej gurmánskej súťaže na Slovensku pod šírim nebom sa zapojilo 250 družstiev, v roku 2010 ich bolo 151, ich počet tak stúpol o takmer stovku. Do špeciálnej guľášovej kategórie sa zapojilo 218 družstiev, kým minulý rok to bolo len 105 družstiev. Certifikáty si z rúk komisára Knihy slovenských rekordov prebral organizátor Gastrofestivalu Tibor Lukáč. Na podujatí pracovala aj odborná porota pod vedením Tuliho - Ivana Vojteka a maďarského kuchára Benke Lászloa. Tá na Gastrofestivale 2011 musela hodnotiť dovedna 253 jedál.


V areáli, ktorý navštívili tisíce návštevníkov zo širokého okolia, sa pripravovali jedlá v kategóriách hovädzí, bravčový guláš, guláš z diviny, fazuľový guláš, halászlé, držkový perkelt, voľná kategória, mäsité a bezmäsité jedlá a v extra kategórii grilované krídelká. Odhadom celkovo uvarili na podujatí Gastrofestival v Komoči viac ako 10-tisíc porcií jedál.

Agentúru SITA informoval Igor Svítok z portálu www.slovenskerekordy.sk.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Skupina G7 bude rokovať o situácii na trhoch
<< predchádzajúci článok
V USA skrachovalo v tomto roku už 63 bánk