06. mája 2017
Ilustračné foto Foto: TASRKolín 6. mája (TASR) - Slovenským hokejovým reprezentantom zatiaľ na svetovom šampionáte v Kolíne chutí. Hotelová strava v hoteli Maritim, kde je celá výprava ubytovaná, podlieha prísnemu dozoru Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).
Tá pridelila každej výprave svojho špecialistu, ktorý pripravuje celú stravu a je pre všetky mužstvá rovnaká. Od raňajok, cez obed až po večeru. "
Chalani majú na výber z niekoľkých jedál. Sú tam dva až tri druhy mäsa, k tomu ryža, cestoviny a zemiaky. Máme samozrejme k dispozícii aj veľa zeleniny, ktorá je dôležitá k doplneniu minerálov," povedal pre TASR kondičný tréner slovenskej reprezentácie Róbert Béreš.
Hráči si rozmanitosť jedál pochvaľujú, tréneri nechávajú výber na nich. "
My máme všetko odkonzultované. Ale tým, že je strava dostatočne rozmanitá a obsahuje všetko potrebné pre hráča ľadového hokeja, tak hráči si sami naložia to, na čo majú práve chuť," dodal Béreš. Jedlá sú však po celý čas šampionátu rovnaké, z polievok je k dispozícii iba kurací vývar.
"IIHF nerieši, či je v daný deň zápas alebo voľný deň. Strava je jednoducho urobená tak, aby nutrične postačovala kalorickému výdaju," odpovedal Béreš na otázku, či si slovenskí hokejisti v deň zápasu doprajú špeciálne menu.
Všetky jedlá sú okrem potrebných minerálov a kalórií výborné aj chuťovo, čo potvrdzujú slová samotných hráčov.
"Máme naozaj všetko, od mäsa cez ryby až po cestoviny. Ja nemám žiadny problém a ani chalani. Sme veľmi spokojní," konštatoval útočník Tomáš Zigo. "Prvé tri, či štyri dni chutí jesť každému. Ale každá strava sa po čase stane stereotypnou a preto je dôležité obmieňať ju tak, aby každému chutilo," dodal pre TASR Béreš.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR