![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
07. decembra 2018
Molnár: Na pultoch obchodných reťazcov prevláda hydinové mäso z dovozu
Napriek skutočnosti, že slovenskí hydinári sú schopní zabezpečiť dostatok hydinového mäsa pre domáci trh, najmä v obchodných reťazcoch prevláda ...
Zdieľať

Okrem dovozu z Čiech, Poľska, Rumunska pribudlo na pultoch predajní aj hydinové mäso z Ukrajiny. Podľa Molnára je Slovensko jedinou krajinou v priestore strednej Európy, ktorá umožnila ukrajinskému producentovi hydiny zriadiť si prevádzku na svojom území. Slovenskí producenti musia spĺňať všetky prísne pravidlá Európskej únie a sú pod dôslednou kontrolou veterinárnych inšpektorov, pričom pri výrobkoch z krajín mimo Únie je ťažké vysledovať ich pôvod.
Podľa Molnára bolo v roku 2017 Slovensko sebestačné v produkcii hydinového mäsa na 63 % a podiel slovenského hydinového mäsa na pultoch obchodných reťazcov bol iba na úrovni 46 %.
"Slovenský spotrebiteľ by sa mal orientovať na domácu produkciu, keďže slovenské hydinové mäso je niekoľkokrát veterinármi skontrolované, bezpečné, kvalitné, a najmä čerstvé, keďže nemuselo precestovať pol Európy. Na každej etikete musí byť uvedená krajina chovu a zabitia hydiny," zdôraznil Molnár.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR