Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

23. júna 2014

Mnohé firmy na Slovensku nepovažujú za štandard bezplatný pitný režim



Slovenské firmy sa počas letných mesiacov v rámci pitného režimu stále spoliehajú hlavne na vodu z vodovodu. Vyplýva to z porovnania údajov spoločnosti Doplhin ...



Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/Youtube
Bratislava 23. júna (TASR) - Slovenské firmy sa počas letných mesiacov v rámci pitného režimu stále spoliehajú hlavne na vodu z vodovodu. Vyplýva to z porovnania údajov spoločnosti Doplhin z jednotlivých európskych krajín.


Mnohí slovenskí zamestnávatelia nepovažujú za štandard bezplatné poskytnutie viacerých druhov nápojov v rámci pitného režimu, ako je to v iných štátoch. Ako spoločnosť uviedla, v Nemecku je napríklad už istým kultúrnym štandardom, že zamestnanci majú k dispozícii zdarma akékoľvek množstvo perlivých či neperlivých nápojov v malých baleniach. Vo Francúzsku či Taliansku je zas takmer v každej firme k dispozícii minimálne chladnejšia či teplejšia voda z dávkovača. V Holandsku je takisto nemysliteľné, aby zamestnanci nemali vo firmách k dispozícii aj zdarma kávu.

"Vo firmách na Slovensku však napríklad stále nie je bežným štandardom ponúkať zamestnancom zdarma minimálne chladenú či teplú vodu z dávkovača. Na druhej strane, isté snahy o zmenu a uvedomenie si, že ide aj o benefity pre zamestnancov, tu badať," uviedol v správe pre médiá generálny riaditeľ spoločnosti Dolphin Slovensko Ab Olde-Scheper.

Dostatočný prísun vody je pritom v rámci pitného režimu pre ľudský organizmus nevyhnutný. Voda totiž predstavuje až tri štvrtiny hmotnosti človeka. V rozmenenom na drobné, predstavuje 75 % nášho mozgu, 92 % krvi, 75 % svalov a napríklad 22 % kostí. Práve voda umožňuje človeku lepšie sa koncentrovať, zvyšovať výkony v práci a zvládať náročné úlohy. Dospelý človek by mal vypiť denne v priemere 2,5 až 3,7 litra tekutín. "Minimálne teda osem pohárov vody denne. Kým prvý by mal človek vypiť ešte ráno, už druhý a tretí po začatí práce, štvrtý a piaty pred a počas obeda, ďalšie dva počas prestávok v práci a posledný pred spánkom," dodáva Ab Olde-Scheper.




Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Vo Veľkých Levároch horí lesný porast
<< predchádzajúci článok
EÚ plne podporuje mierový plán ukrajinského prezidenta Porošenka