|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Sobota 16.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Agnesa
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
28. júla 2009
Mliečne výrobky deťom predĺžia život
Deti, ktoré jedia veľké množstvo mliečnych výrobkov, budú žiť dlhšie, tvrdí štúdia publikovaná v britskom časopise Heart. Vedci z miest Bristol a Queensland opätovne podrobili skúmaniu niektoré ...
Zdieľať
BRATISLAVA 28. júla (WEBNOVINY) - Deti, ktoré jedia veľké množstvo mliečnych výrobkov, budú žiť dlhšie, tvrdí štúdia publikovaná v britskom časopise Heart. Vedci z miest Bristol a Queensland opätovne podrobili skúmaniu niektoré zo 4 374 detí, ktoré pozorovali v tridsiatych rokoch dvadsiateho storočia. Zistili, že vysoký príjem mliečnych výrobkov a kalcia počas detstva ich neskôr ako dospelých ochránil pred mŕtvicou a inými príčinami smrti. Vysoká konzumácia mliečnych výrobkov nezvýšila riziko srdcových ochorení aj napriek tomu, že obsahujú tuk a cholesterol.
Štúdia skúmala rodinnú výživu a zistila, že vyššie príjmy kalcia a mliečnych výrobkov, znižujú úmrtnosť až o štvrtinu. Prinajmenšom 400 mg kalcia denne (asi pollitra mlieka) znižuje riziko úmrtia na mŕtvicu až o 60% a tri dávky mliečnych výrobkov, napríklad 200 ml pohár mlieka, jeden jogurt a kúsok syra, pokryje dennú potrebu kalcia väčšiny ľudí.
June Davison z British Heart Foundation dodala: "Staršie deti a dospelí by mali konzumovať nízkotučné mliečne výrobky, ktoré im pomôžu udržať nízku hodnotu nasýtených tukov a chrániť tak svoje srdce." "
Informáciu zverejnil internetový portál bbc.co.uk.
SITA
Štúdia skúmala rodinnú výživu a zistila, že vyššie príjmy kalcia a mliečnych výrobkov, znižujú úmrtnosť až o štvrtinu. Prinajmenšom 400 mg kalcia denne (asi pollitra mlieka) znižuje riziko úmrtia na mŕtvicu až o 60% a tri dávky mliečnych výrobkov, napríklad 200 ml pohár mlieka, jeden jogurt a kúsok syra, pokryje dennú potrebu kalcia väčšiny ľudí.
June Davison z British Heart Foundation dodala: "Staršie deti a dospelí by mali konzumovať nízkotučné mliečne výrobky, ktoré im pomôžu udržať nízku hodnotu nasýtených tukov a chrániť tak svoje srdce." "
Informáciu zverejnil internetový portál bbc.co.uk.
SITA