|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Mladí kuchári vládnu Zlatým vidličkám
Na Slovensku sa čoraz viac presadzuje kuchárska mlaď. Na slávnostnom večeri Gurmán Award v hoteli Carlton sa v nedeľu 25.6.odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré ...
Zdieľať
Foto: Gurmán Club, s.r.o
Bratislava 26. júna (OTS) - Na Slovensku sa čoraz viac presadzuje kuchárska mlaď. Na slávnostnom večeri Gurmán Award v hoteli Carlton sa v nedeľu 25.6.odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku už 14 rokov. Dvadsiatka najlepších slovenských šéfkuchárov sa zostavuje podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. „Celkovo tento rok hlasovalo 48 osôb. Každý hlasujúci nominoval kuchára na prvé, druhé a tretie miesto. Za nomináciu na prvé miesto získal kuchár 3 body, za druhé miesto 2 body a za tretie jeden bod,“ hovorí vydavateľ bedekra Radoslav Nackin. Po súčte získaných bodov sa tento rok kuchárom roka stal Lukáš Hesko, ktorý donedávna pôsobil v bratislavskej reštaurácii FACH. Minuloročný víťaz Michal Konrád, šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Fou Zoo, obsadil striebornú priečku, a tretie miesto patrí Mariánovi Filovi zo Chateau Čereňany. Rebríček uzatvára žena Eva Polomská zo Sotto passagio v Spišskej Novej Vsi. Hotelovou reštauráciou roka sa stala Vínna reštaurácia v Hoteli Matyšák, prémiovou reštauráciou roka Fou Zoo a tematickou Villa Rosa. V slovenskej obdobe michelinskej hviezdy si 3 vidličky udržala reštaurácia Fou Zoo a jednu vidličku získala nová reštaurácia Fach. Vinárstvom roka je Víno Matyšák a someliérom roka Dominik Baránek pôsobiaci v hoteli Savoy v Londýne. Cenu Hospitability Award za najlepšiu starostlivosť o hosťa získal Marián Filo zo Chateau Čereňany. Cenu za celoživotné dielo si odniesol Gabo Kocák.
„Bedeker Gurmán na Slovensku si možno ľahko stiahnuť v elektronickej podobe ako e-knihu stiahnuteľný cez QR kód ako aplikáciu pre obidva operačné mobilné systémy. Formát zostal, navyše je bonus - možnosť priamej rezervácie vo vami vybranej reštaurácii elektronicky. Budete mať na viac možnosť vzhliadnuť viac fotografií, viac jedál a u niektorých reštauráciách aj videá.“ dopĺňa Rado Nackin, ktorý sa venuje aj iným aktivitám smerujúcim k rozvoju slovenskej gastronómie ako Thuries Academy pre profesionálnych kuchárov, či organizovanie Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach, a v neposlednej rade aj čoraz viac populárneho Zimného festivalu jedla zameraného na chute regiónov celého Slovenska.
Kuchár roka 2017
Podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. Hlasovalo 48 osôb.
1. Lukáš Hesko – FACH restaurant, Bratislava
2. Michal Konrád – Fou Zoo
3. Marián Filo – Chateau Čereňany
4. Gabriel Kocák – Culinárium, Smokovec, Sissi, Hotel Lomnica
5. Igor Čehy – X.Bionoic Sphere, Šamorín
6. Braňo Križan – Hotel Matyšák
7. Imre Bindics – Villa Rosa, Dunajská Streda
8. Peter Ďurčo – TOP restaurant, Žilina
9. Tomáš Tejbus – Grand Hotel Kempinski High Tatras
10. Michal Škorec – Diva pri Synagóge, Trenčín
11. Martin Korbelič – Medusa Group executive chef
12. Michal Thiry – Baránok, Košice
13. Peter Ďuranský – Medusa Group, Viedeň
14. Daniel Marek – Albrecht
15. Jozef Breza – Gašperov Mlyn, Batizovce
16. Jozef Masarovič – UFO watch.taste.groove
17. Erik Volko – Bistro Chef, Zvolen
18. Ivan Čurgali – Chateau Mojmírovce
19. Jozef Riška – Savoy – Radisson Blu Carlton
20. Eva Polomská – Sotto passagio, Spišská Nová Ves
Gurmán Gold 2017
3 vidličky
FOU ZOO
2 vidličky
Afrodita, Čereňany
Albrecht restaurant, Bratislava
UFO watch.taste.groove.
TOP restaurant, Žilina
1 vidlička
Amade Chateau, Vrakůň
Hotel Grand Kempinski Hight Tatras
Liviano, Bratislava
Pavúk wine restaurant, Modra
Riverbank restaurant – Grandhotel River Park
Villa Rosa, Dunajská Streda
Vínna reštaurácia Hotela Matyšák
FACH Bratislava – nová udelená
Reštaurácie roka
Prémiová reštaurácia roka
1. FOU ZOO – pan asian restaurant
2. Albrecht restaurant
3. Afrodita – Chateau Čereňany
4. FACH restaurant
5. UFO watch.taste.groove.
6. TOP restaurant, Žilina
7. Reštaurácia a kaviareň Slávia, Košice
8. Liviano
9. Au Café
10. DIVA pri Synagóge, Trenčín
Hotelová reštaurácia roka
1. Vínna reštaurácia, Hotel Matyšák
2. Riverbank Restaurant – Grand Hotel RiverPark
3. Chateau Amade, Vrakúň
4. Hotel Kempinski High tatras
5. REštaurácia Sissi – Hotel Lomnica
6. Reštaurácia Cubes – Hotel Aston
7. Art Hotel, Tomášov
8. Hotel Tri Studničky, Demänová
9. Hotel Lesná – Stará Lesná
10. Savoy restaurant – Hotel Radisoon Blu Carlton
Tematická reštaurácia roka
1. Villa Rosa, Dunajská Streda
2. Gašperov mlyn, Batizovce
3. Pavúk wine restaurant, Modra
4. Carnevalle
5. Zylinder
6. Wabi Sabi
7. Ashoka indická reštaurácia
8. Von roll, Jasná Luková
9. Green Buddha – Bratislava
10. Bistro Chef, Zvolen
Gurmán Award
Someliér roka
Dominik Baránek – Hotel Savoy, Londýn
Hospitality award
Chateau Čereňany
Vinárstvo roka
Víno Matyšák
Grand Prix – cena za celoživotné dielo
Gabriel Kocák
Podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. Hlasovalo 48 osôb.
1. Lukáš Hesko – FACH restaurant, Bratislava
2. Michal Konrád – Fou Zoo
3. Marián Filo – Chateau Čereňany
4. Gabriel Kocák – Culinárium, Smokovec, Sissi, Hotel Lomnica
5. Igor Čehy – X.Bionoic Sphere, Šamorín
6. Braňo Križan – Hotel Matyšák
7. Imre Bindics – Villa Rosa, Dunajská Streda
8. Peter Ďurčo – TOP restaurant, Žilina
9. Tomáš Tejbus – Grand Hotel Kempinski High Tatras
10. Michal Škorec – Diva pri Synagóge, Trenčín
11. Martin Korbelič – Medusa Group executive chef
12. Michal Thiry – Baránok, Košice
13. Peter Ďuranský – Medusa Group, Viedeň
14. Daniel Marek – Albrecht
15. Jozef Breza – Gašperov Mlyn, Batizovce
16. Jozef Masarovič – UFO watch.taste.groove
17. Erik Volko – Bistro Chef, Zvolen
18. Ivan Čurgali – Chateau Mojmírovce
19. Jozef Riška – Savoy – Radisson Blu Carlton
20. Eva Polomská – Sotto passagio, Spišská Nová Ves
Gurmán Gold 2017
3 vidličky
FOU ZOO
2 vidličky
Afrodita, Čereňany
Albrecht restaurant, Bratislava
UFO watch.taste.groove.
TOP restaurant, Žilina
1 vidlička
Amade Chateau, Vrakůň
Hotel Grand Kempinski Hight Tatras
Liviano, Bratislava
Pavúk wine restaurant, Modra
Riverbank restaurant – Grandhotel River Park
Villa Rosa, Dunajská Streda
Vínna reštaurácia Hotela Matyšák
FACH Bratislava – nová udelená
Reštaurácie roka
Prémiová reštaurácia roka
1. FOU ZOO – pan asian restaurant
2. Albrecht restaurant
3. Afrodita – Chateau Čereňany
4. FACH restaurant
5. UFO watch.taste.groove.
6. TOP restaurant, Žilina
7. Reštaurácia a kaviareň Slávia, Košice
8. Liviano
9. Au Café
10. DIVA pri Synagóge, Trenčín
Hotelová reštaurácia roka
1. Vínna reštaurácia, Hotel Matyšák
2. Riverbank Restaurant – Grand Hotel RiverPark
3. Chateau Amade, Vrakúň
4. Hotel Kempinski High tatras
5. REštaurácia Sissi – Hotel Lomnica
6. Reštaurácia Cubes – Hotel Aston
7. Art Hotel, Tomášov
8. Hotel Tri Studničky, Demänová
9. Hotel Lesná – Stará Lesná
10. Savoy restaurant – Hotel Radisoon Blu Carlton
Tematická reštaurácia roka
1. Villa Rosa, Dunajská Streda
2. Gašperov mlyn, Batizovce
3. Pavúk wine restaurant, Modra
4. Carnevalle
5. Zylinder
6. Wabi Sabi
7. Ashoka indická reštaurácia
8. Von roll, Jasná Luková
9. Green Buddha – Bratislava
10. Bistro Chef, Zvolen
Gurmán Award
Someliér roka
Dominik Baránek – Hotel Savoy, Londýn
Hospitality award
Chateau Čereňany
Vinárstvo roka
Víno Matyšák
Grand Prix – cena za celoživotné dielo
Gabriel Kocák
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR