|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 19.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Judita
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
24. januára 2016
Mesto pod Urpínom je počas víkendu mekkou kávy
Mesto pod Urpínom sa tento víkend stalo mekkou kávy. V prestížnej súťaži Barista 2016, ktorá sa koná v Záhrade - Centre nezávislej kultúry, súťažia ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Banská Bystrica 24. januára (TASR) – Mesto pod Urpínom sa tento víkend stalo mekkou kávy. V prestížnej súťaži Barista 2016, ktorá sa koná v Záhrade - Centre nezávislej kultúry, súťažia najskúsenejší odborníci z celého Slovenska v príprave tohto celosvetovo obľúbeného nápoja. O víťazoch, ktorí získajú miestenky na majstrovstvá sveta v Šanghaji a Dubline, rozhoduje medzinárodná porota."Súťaží sa v dvoch kategóriách. Prvou je Latte Art, teda súťaž v kreslení do mliečnej peny. Každý účastník musí v rozmedzí desiatich minút pripraviť dvakrát espresso macchiato, takisto cappuccino a caffe latté. Víťaz tejto kategórie sa môže tešiť na blížiace sa majstrovstvá sveta v čínskom Šanghaji," uviedol koordinátor súťaže Šimon Staš.
V druhej kategórii Brewers Cup pripravujú filtrovanú kávu. V tejto disciplíne sa na Slovensku súťaží vôbec po prvýkrát. Ten najlepší poputuje takisto na majstrovstvá sveta, tentoraz do írskeho Dublinu.
"Každý, kto si nájde cestu do bystrickej Záhrady, tu okrem skvelých baristických výkonov môže vychutnávať kávy z celého sveta a stretnúť zaujímavých podnetných ľudí," dodal Staš.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR