|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
05. júna 2009
Mäso zdraželo
Priemerné odbytové ceny mäsa sa v 18. týždni zvýšili. Ako ďalej vyplýva zo správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS), ceny bravčového mäsa stúpli o 2,6 %, priemerné ceny mäsa z ...
Zdieľať
BRATISLAVA 5. júna (WEBNOVINY) - Priemerné odbytové ceny mäsa sa v 18. týždni zvýšili. Ako ďalej vyplýva zo správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS), ceny bravčového mäsa stúpli o 2,6 %, priemerné ceny mäsa z býkov posilnili o 2,3 % a z kráv o 2 %.
Pri mäse z býkov najväčší nárast predaja oproti 16. týždňu zaznamenali ATIS pri hovädzom prednom mäse bez kosti - o 73,9 %, pričom sa cena zvýšila o 0,9 %, na 4,51 eur za kilogram (€/kg). Naopak, predaj sa znížil len pri hovädzej sviečkovej v kuchynskej úprave, o 3,4 %, na 18,02 €/kg. V porovnaní s 18. týždňom minulého roka sa zvýšila priemerná odbytová cena hovädzieho predného mäsa s kosťou o 3 %. Oproti tomu bol najväčší pokles ceny pri hovädzom prednom mäse bez kosti, až o 8 %.
U mäsa z kráv sa predaj najviac zvýšil pri hovädzom zadnom mäse zo stehna, a to o 44,6 %, pri miernom posilnení odbytovej ceny o 0,6 %, na 5,03 €/kg. Naopak, najväčší pokles predaja bol pri hovädzej nízkej roštenke, ktorej priemerná cena sa zvýšila o 3 %, na 5,98 /kg. Oproti 18. týždňu 2008 bol najväčší nárast priemernej odbytovej ceny pri hovädzej sviečkovej v kuchynskej úprave - o 14,3 %. Naopak, najväčší pokles ATIS zaznamenali pri hovädzom prednom mäse bez kosti, o 13,1 %.
Pri bravčovom mäse sa predaj znížil oproti 16. týždňu 2009 len pri bravčovom stehne s kosťou a kolenom o 54,6 %, ktorého cena sa zvýšila až o 20,8 %, na 3,01 €/kg. Predaj sa najviac zvýšil pri bravčových poloviciach typu Eurorez, až 5-násobne, ktorých cena stúpla o 8,6 %, na 2 /kg. Pri porovnaní odbytových cien bravčového mäsa s rovnakým obdobím minulého roka zaznamenali ATIS výrazné zníženie v celom sortimente okrem bravčového stehna s kosťou a kolenom, pri ktorom cena vzrástla o 28,9 %. Priemerná cena oslabila od 7 % (pri bravčovom bôčiku s kosťou) až do 17,3 % (pri bravčovom stehne bez kosti).
SITA
Pri mäse z býkov najväčší nárast predaja oproti 16. týždňu zaznamenali ATIS pri hovädzom prednom mäse bez kosti - o 73,9 %, pričom sa cena zvýšila o 0,9 %, na 4,51 eur za kilogram (€/kg). Naopak, predaj sa znížil len pri hovädzej sviečkovej v kuchynskej úprave, o 3,4 %, na 18,02 €/kg. V porovnaní s 18. týždňom minulého roka sa zvýšila priemerná odbytová cena hovädzieho predného mäsa s kosťou o 3 %. Oproti tomu bol najväčší pokles ceny pri hovädzom prednom mäse bez kosti, až o 8 %.
U mäsa z kráv sa predaj najviac zvýšil pri hovädzom zadnom mäse zo stehna, a to o 44,6 %, pri miernom posilnení odbytovej ceny o 0,6 %, na 5,03 €/kg. Naopak, najväčší pokles predaja bol pri hovädzej nízkej roštenke, ktorej priemerná cena sa zvýšila o 3 %, na 5,98 /kg. Oproti 18. týždňu 2008 bol najväčší nárast priemernej odbytovej ceny pri hovädzej sviečkovej v kuchynskej úprave - o 14,3 %. Naopak, najväčší pokles ATIS zaznamenali pri hovädzom prednom mäse bez kosti, o 13,1 %.
Pri bravčovom mäse sa predaj znížil oproti 16. týždňu 2009 len pri bravčovom stehne s kosťou a kolenom o 54,6 %, ktorého cena sa zvýšila až o 20,8 %, na 3,01 €/kg. Predaj sa najviac zvýšil pri bravčových poloviciach typu Eurorez, až 5-násobne, ktorých cena stúpla o 8,6 %, na 2 /kg. Pri porovnaní odbytových cien bravčového mäsa s rovnakým obdobím minulého roka zaznamenali ATIS výrazné zníženie v celom sortimente okrem bravčového stehna s kosťou a kolenom, pri ktorom cena vzrástla o 28,9 %. Priemerná cena oslabila od 7 % (pri bravčovom bôčiku s kosťou) až do 17,3 % (pri bravčovom stehne bez kosti).
SITA