24hod.sk    Gala

08. apríla 2010

Masa Ogawa – zakladateľ Yamato a recept jeho najobľúbenejšieho jedla “Amami-Keihan”



Z japonského ostrova Amami, ktorý sa nachádza na juhu Japonska neďaleko ostrova Okinawa, pochádza viacero výborných kulinárskych špecialít.



Zdieľať
Amami-KeihanMasa Ogawa, zakladateľ a vedúci člen japonského umeleckého súboru Yamato sa v jednom z rozhovorov podelil o recept na jednu z nich, mimochodom obzvlášť obľúbenú v súbore Yamato:
 
  1. Nalejte 1 l vody do panvice a priveďte do varu
  2. Do vriacej vody vložte jedno kura a pór. Pridajte soľ a sójovú omáčku a nechajte variť na miernom ohni 30 minút.
  3. Zatiaľ, čo sa kura varí, urobte z cca 4-6 vajec praženicu, do ktorej pridajte sladké hríby (ktoré ste predtým povarili so sójovou omáčkou a cukrom)
  4. Uvarte ryžu
  5. Po 30 minútach kura nakrájajte na menšie kúsky.
  6. Zmiešajte ryžu, kuracie kúsky, praženicu s hríbami, pridajte nakrájané kyslé uhorky
  7. Na záver zalejte horúcim kuracím vývarom.
 
Dobrú chuť!
 
Vstupenky: www.xl.sk

   Tlač    Pošli

Prečítajte si tiež


https://www.24hod.sk/masa-ogawa-zakladatel-yamato-a-recept-jeho-najoblubenejsieho-jedla-amami-keihan-cl112047.html