08. apríla 2010

Masa Ogawa, zakladateľ a vedúci člen japonského umeleckého súboru Yamato sa v jednom z rozhovorov podelil o recept na jednu z nich, mimochodom obzvlášť obľúbenú v súbore Yamato:
- Nalejte 1 l vody do panvice a priveďte do varu
- Do vriacej vody vložte jedno kura a pór. Pridajte soľ a sójovú omáčku a nechajte variť na miernom ohni 30 minút.
- Zatiaľ, čo sa kura varí, urobte z cca 4-6 vajec praženicu, do ktorej pridajte sladké hríby (ktoré ste predtým povarili so sójovou omáčkou a cukrom)
- Uvarte ryžu
- Po 30 minútach kura nakrájajte na menšie kúsky.
- Zmiešajte ryžu, kuracie kúsky, praženicu s hríbami, pridajte nakrájané kyslé uhorky
- Na záver zalejte horúcim kuracím vývarom.
Dobrú chuť!