![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
07. marca 2018
Malé firmy a potravinárske spoločnosti majú rezervy v rámci IT oblasti
Ilustračná snímka.
Zdieľať

Podľa prieskumu až 38 % manažérov nevie, čo je zmyslom digitálnej transformácie a viac ako polovica opýtaných síce vie, o čo ide, ale nepozná presné detaily. "Výskum súčasne odhalil, že iba 15 % firiem má stratégiu na digitalizáciu svojich činností. Najväčšie rezervy v tomto majú práve malí podnikatelia a potravinárske firmy. Digitalizácia procesov zaostáva najmä v oblasti výroby a prípravy výroby, logistike a ľudských zdrojov," uvádza spoločnosť s tým, že za najväčšie bariéry nástupu moderných technológií firmy považujú obmedzené finančné a ľudské zdroje. Súčasne firmy v súvislosti s digitalizáciou neočakávajú prepúšťanie zamestnancov, ale skôr preškoľovanie ich zručností a vedomostí, dodáva.
Digitalizáciu vníma podľa výsledkov až 85 % slovenských firiem z pohľadu konkurencieschopnosti ako príležitosť a potenciál na ďalší rozvoj.
Z prieskumu taktiež vyplynulo, že základom úspechu a konkurencieschopnosti slovenských firiem budú inovácie. "Aby slovenské firmy obstáli v konkurenčnom boji v súvislosti s digitálnou transformáciou, bude veľmi dôležité monitorovať požiadavky zamestnávateľov na zmeny vedomostí a zručnosti pracovnej sily a vyvíjať tak tlak na systém celoživotného vzdelávania v oblasti kvalitnej prípravy ľudí pre trh práce," uviedla Lucia Dítětová manažérka spoločnosti Trexima Bratislava.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR