![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
18. júna 2009
Majonéza nemusí spôsobiť salmonelózu ani v teple
Počas horúcich dní sa zvyšuje nebezpečenstvo črevných infekcií, ktoré spôsobujú pokazené potraviny. Medzi najčastejšie takéto ochorenia patrí salmonelóza a za najrizikovejšie potraviny sú ...
Zdieľať

Okrem kvalitného výrobcu je však dôležitý aj spôsob, akým sa výrobky skladujú. Produkt zostane bezpečný len v prípade, že sú dodržané podmienky uvedené na obale, pričom odporúčané podmienky sa pri rôznych výrobcoch odlišujú. Niektoré neotvorené majonézy by mali byť skladované v teplote do ôsmich stupňov Celzia, iné do pätnástich a niekedy neuškodí ani krátkodobé skladovanie do 25 stupňov Celzia. Po otvorení by však mali byť uchované v chlade, zväčša do ôsmich stupňov Celzia. Aby sa zabránilo črevným problémom, je potrebné, aby sa aj pri spotrebe dodržiavali hygienické zásady ako je napríklad naberanie výrobku čistou lyžicou, alebo neolizovanie hrdla fľaše.
SITA