|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. júna 2009
Majonéza nemusí spôsobiť salmonelózu ani v teple
Počas horúcich dní sa zvyšuje nebezpečenstvo črevných infekcií, ktoré spôsobujú pokazené potraviny. Medzi najčastejšie takéto ochorenia patrí salmonelóza a za najrizikovejšie potraviny sú ...
Zdieľať
BRATISLAVA 18. júna (WEBNOVINY) - Počas horúcich dní sa zvyšuje nebezpečenstvo črevných infekcií, ktoré spôsobujú pokazené potraviny. Medzi najčastejšie takéto ochorenia patrí salmonelóza a za najrizikovejšie potraviny sú považované vajcia a výrobky z nich, vrátane majonézy. Ako agentúru SITA informovala Monika Mičúchová z PR agentúry Comm, je rozšírený názor, že v letnom období by sa majonéza nemala konzumovať, pretože predstavuje veľké riziko vzniku salmonelózy. "Nebezpečná je z tohto pohľadu majonéza domáca, ktorá sa pripravuje zo surových vajec. Majonéza z obchodu sa vyrába z vajec pasterizovaných (tepelne upravených, zbavených všetkých škodlivých mikroorganizmov), a preto je nákaza salmonelózou nepravdepodobná," uviedla Mičúchová.
Okrem kvalitného výrobcu je však dôležitý aj spôsob, akým sa výrobky skladujú. Produkt zostane bezpečný len v prípade, že sú dodržané podmienky uvedené na obale, pričom odporúčané podmienky sa pri rôznych výrobcoch odlišujú. Niektoré neotvorené majonézy by mali byť skladované v teplote do ôsmich stupňov Celzia, iné do pätnástich a niekedy neuškodí ani krátkodobé skladovanie do 25 stupňov Celzia. Po otvorení by však mali byť uchované v chlade, zväčša do ôsmich stupňov Celzia. Aby sa zabránilo črevným problémom, je potrebné, aby sa aj pri spotrebe dodržiavali hygienické zásady ako je napríklad naberanie výrobku čistou lyžicou, alebo neolizovanie hrdla fľaše.
SITA
Okrem kvalitného výrobcu je však dôležitý aj spôsob, akým sa výrobky skladujú. Produkt zostane bezpečný len v prípade, že sú dodržané podmienky uvedené na obale, pričom odporúčané podmienky sa pri rôznych výrobcoch odlišujú. Niektoré neotvorené majonézy by mali byť skladované v teplote do ôsmich stupňov Celzia, iné do pätnástich a niekedy neuškodí ani krátkodobé skladovanie do 25 stupňov Celzia. Po otvorení by však mali byť uchované v chlade, zväčša do ôsmich stupňov Celzia. Aby sa zabránilo črevným problémom, je potrebné, aby sa aj pri spotrebe dodržiavali hygienické zásady ako je napríklad naberanie výrobku čistou lyžicou, alebo neolizovanie hrdla fľaše.
SITA