![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
29. januára 2014
Levická mliekareň zatvorila dlhoročnú prevádzku v Hlohovci
Spoločnosť Levické mliekarne, a.s. zatvorila dlhoročnú prevádzku v Hlohovci, ktorá vyrábala syr Niva. Výroba modro-plesňového syra sa v polovici januára tohto roka definitívne presunula do areálu ...
Zdieľať
Levice 29. januára (TASR) – Spoločnosť Levické mliekarne, a.s. zatvorila dlhoročnú prevádzku v Hlohovci, ktorá vyrábala syr Niva. Výroba modro-plesňového syra sa v polovici januára tohto roka definitívne presunula do areálu mliekarní v Leviciach.
Zrenie modro-plesňového syra Niva v hlohoveckej prevádzke. Foto: TASR
„K uvedenému kroku, ktorý je súčasťou nášho optimalizačného programu, sme pristúpili po dôkladnej analýze. Nedostatočná kapacita zrecích pivníc, neoptimálne dispozičné riešenie výrobných priestorov, ako aj lokalizácia závodu priamo v centre mesta Hlohovec boli hlavnými argumentmi pre realizáciu tohto projektu. Dôležité je aj zvýšenie výrobných kapacít Nivy v Leviciach,“ zdôvodnil rozhodnutie spoločnosti jej generálny riaditeľ František Podhányi. Do Levíc putovalo celé vybavenie z Hlohovca. Optimalizácia sa dotkla zamestnancov v prevádzke v Hlohovci, ktorí prišli o zamestnanie.
Levická mliekareň už začiatkom novembra minulého roka oznámila optimalizáciu produktového portfólia. Od začiatku tohto roka sa prioritne sústreďuje na segment syrov a syrových výrobkov a obmedzila výrobu čerstvých mliečnych výrobkov ako sú smotana, šľahačka, tvaroh či maslo. Výroba nosného produktu, čerstvého kravského mlieka, zostala zachovaná. Výroba čerstvých mliečnych výrobkov by mala poklesnúť o 20 až 40 percent v závislosti od vývoja predaja čerstvého mlieka na slovenskom trhu. Nárast výroby v segmente syrov a syrových výrobkov odhaduje Podhányi na zhruba 35 percent.
„Súčasná situácia na slovenskom mliekarenskom trhu nás prinútila hľadať adekvátne riešenie pre ďalší vývoj v našej firme. Nepriaznivý hospodársky vývoj potravinárskeho a teda aj mliekarenského odvetvia zaznamenáva dlhodobo pokles. Rozhodujúcim faktorom je okrem cenovej a obchodnej politiky obchodných reťazcov aj nedostatok a narastajúca cena vstupnej suroviny, ktorú v našom prípade predstavuje surové kravské mlieko,“ povedal Podhányi. Užšia špecifikácia výroby je podľa jeho slov najvhodnejším riešením, ako si udržať podiel na trhu a dosiahnuť určitú ziskovosť, konkurencieschopnosť a zamestnanosť.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

„K uvedenému kroku, ktorý je súčasťou nášho optimalizačného programu, sme pristúpili po dôkladnej analýze. Nedostatočná kapacita zrecích pivníc, neoptimálne dispozičné riešenie výrobných priestorov, ako aj lokalizácia závodu priamo v centre mesta Hlohovec boli hlavnými argumentmi pre realizáciu tohto projektu. Dôležité je aj zvýšenie výrobných kapacít Nivy v Leviciach,“ zdôvodnil rozhodnutie spoločnosti jej generálny riaditeľ František Podhányi. Do Levíc putovalo celé vybavenie z Hlohovca. Optimalizácia sa dotkla zamestnancov v prevádzke v Hlohovci, ktorí prišli o zamestnanie.
Levická mliekareň už začiatkom novembra minulého roka oznámila optimalizáciu produktového portfólia. Od začiatku tohto roka sa prioritne sústreďuje na segment syrov a syrových výrobkov a obmedzila výrobu čerstvých mliečnych výrobkov ako sú smotana, šľahačka, tvaroh či maslo. Výroba nosného produktu, čerstvého kravského mlieka, zostala zachovaná. Výroba čerstvých mliečnych výrobkov by mala poklesnúť o 20 až 40 percent v závislosti od vývoja predaja čerstvého mlieka na slovenskom trhu. Nárast výroby v segmente syrov a syrových výrobkov odhaduje Podhányi na zhruba 35 percent.
„Súčasná situácia na slovenskom mliekarenskom trhu nás prinútila hľadať adekvátne riešenie pre ďalší vývoj v našej firme. Nepriaznivý hospodársky vývoj potravinárskeho a teda aj mliekarenského odvetvia zaznamenáva dlhodobo pokles. Rozhodujúcim faktorom je okrem cenovej a obchodnej politiky obchodných reťazcov aj nedostatok a narastajúca cena vstupnej suroviny, ktorú v našom prípade predstavuje surové kravské mlieko,“ povedal Podhányi. Užšia špecifikácia výroby je podľa jeho slov najvhodnejším riešením, ako si udržať podiel na trhu a dosiahnuť určitú ziskovosť, konkurencieschopnosť a zamestnanosť.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR