|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
29. januára 2014
Levická mliekareň zatvorila dlhoročnú prevádzku v Hlohovci
Spoločnosť Levické mliekarne, a.s. zatvorila dlhoročnú prevádzku v Hlohovci, ktorá vyrábala syr Niva. Výroba modro-plesňového syra sa v polovici januára tohto roka definitívne presunula do areálu ...
Zdieľať
Levice 29. januára (TASR) – Spoločnosť Levické mliekarne, a.s. zatvorila dlhoročnú prevádzku v Hlohovci, ktorá vyrábala syr Niva. Výroba modro-plesňového syra sa v polovici januára tohto roka definitívne presunula do areálu mliekarní v Leviciach.
„K uvedenému kroku, ktorý je súčasťou nášho optimalizačného programu, sme pristúpili po dôkladnej analýze. Nedostatočná kapacita zrecích pivníc, neoptimálne dispozičné riešenie výrobných priestorov, ako aj lokalizácia závodu priamo v centre mesta Hlohovec boli hlavnými argumentmi pre realizáciu tohto projektu. Dôležité je aj zvýšenie výrobných kapacít Nivy v Leviciach,“ zdôvodnil rozhodnutie spoločnosti jej generálny riaditeľ František Podhányi. Do Levíc putovalo celé vybavenie z Hlohovca. Optimalizácia sa dotkla zamestnancov v prevádzke v Hlohovci, ktorí prišli o zamestnanie.
Levická mliekareň už začiatkom novembra minulého roka oznámila optimalizáciu produktového portfólia. Od začiatku tohto roka sa prioritne sústreďuje na segment syrov a syrových výrobkov a obmedzila výrobu čerstvých mliečnych výrobkov ako sú smotana, šľahačka, tvaroh či maslo. Výroba nosného produktu, čerstvého kravského mlieka, zostala zachovaná. Výroba čerstvých mliečnych výrobkov by mala poklesnúť o 20 až 40 percent v závislosti od vývoja predaja čerstvého mlieka na slovenskom trhu. Nárast výroby v segmente syrov a syrových výrobkov odhaduje Podhányi na zhruba 35 percent.
„Súčasná situácia na slovenskom mliekarenskom trhu nás prinútila hľadať adekvátne riešenie pre ďalší vývoj v našej firme. Nepriaznivý hospodársky vývoj potravinárskeho a teda aj mliekarenského odvetvia zaznamenáva dlhodobo pokles. Rozhodujúcim faktorom je okrem cenovej a obchodnej politiky obchodných reťazcov aj nedostatok a narastajúca cena vstupnej suroviny, ktorú v našom prípade predstavuje surové kravské mlieko,“ povedal Podhányi. Užšia špecifikácia výroby je podľa jeho slov najvhodnejším riešením, ako si udržať podiel na trhu a dosiahnuť určitú ziskovosť, konkurencieschopnosť a zamestnanosť.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Zrenie modro-plesňového syra Niva v hlohoveckej prevádzke. Foto: TASR
„K uvedenému kroku, ktorý je súčasťou nášho optimalizačného programu, sme pristúpili po dôkladnej analýze. Nedostatočná kapacita zrecích pivníc, neoptimálne dispozičné riešenie výrobných priestorov, ako aj lokalizácia závodu priamo v centre mesta Hlohovec boli hlavnými argumentmi pre realizáciu tohto projektu. Dôležité je aj zvýšenie výrobných kapacít Nivy v Leviciach,“ zdôvodnil rozhodnutie spoločnosti jej generálny riaditeľ František Podhányi. Do Levíc putovalo celé vybavenie z Hlohovca. Optimalizácia sa dotkla zamestnancov v prevádzke v Hlohovci, ktorí prišli o zamestnanie.
Levická mliekareň už začiatkom novembra minulého roka oznámila optimalizáciu produktového portfólia. Od začiatku tohto roka sa prioritne sústreďuje na segment syrov a syrových výrobkov a obmedzila výrobu čerstvých mliečnych výrobkov ako sú smotana, šľahačka, tvaroh či maslo. Výroba nosného produktu, čerstvého kravského mlieka, zostala zachovaná. Výroba čerstvých mliečnych výrobkov by mala poklesnúť o 20 až 40 percent v závislosti od vývoja predaja čerstvého mlieka na slovenskom trhu. Nárast výroby v segmente syrov a syrových výrobkov odhaduje Podhányi na zhruba 35 percent.
„Súčasná situácia na slovenskom mliekarenskom trhu nás prinútila hľadať adekvátne riešenie pre ďalší vývoj v našej firme. Nepriaznivý hospodársky vývoj potravinárskeho a teda aj mliekarenského odvetvia zaznamenáva dlhodobo pokles. Rozhodujúcim faktorom je okrem cenovej a obchodnej politiky obchodných reťazcov aj nedostatok a narastajúca cena vstupnej suroviny, ktorú v našom prípade predstavuje surové kravské mlieko,“ povedal Podhányi. Užšia špecifikácia výroby je podľa jeho slov najvhodnejším riešením, ako si udržať podiel na trhu a dosiahnuť určitú ziskovosť, konkurencieschopnosť a zamestnanosť.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR