|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 17.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Klaudia
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Letné menu v Sheratone ponúka grilované špeciality, limonády, zmrzlinu
Grilovaný steak z tuniaka, letné osviežujúce šaláty, ale tiež čokoládová zmrzlina s príchuťou whisky. Aj tieto kulinárske špeciality môžete ochutnať počas leta v ...
Zdieľať
Zmrzlinové menu Foto: Brasserie Anjou
Bratislava 15. júla (OTS) - Grilovaný steak z tuniaka, letné osviežujúce šaláty, ale tiež čokoládová zmrzlina s príchuťou whisky. Aj tieto kulinárske špeciality môžete ochutnať počas leta v reštaurácii Brasserie Anjou v bratislavskom hoteli Sheraton.„Príjemné letné počasie láka hostí posedieť si na letných terasách a pýtajú si skôr ľahšie, jednoduchšie jedlá. Preto sme sa vydali cestou servírovania jedál na grile. Okrem klasiky ako sú hovädzí flank steak, hovädzia sviečkovica, kuracie prsia supreme alebo teľací rib eye steak môžu u nás hostia ochutnať aj šťavnatý steak z čerstvého tuniaka žltoplutvého,“ predstavuje nové menu Tomáš Opletal, šéfkuchár reštaurácie Brasserie Anjou. Slováci podľa neho dlho poznali len tuniaka v konzerve, potom sa začal objavovať aj na sushi. „Veľa hostí však obľubuje ryby a okrem lososa už radi ochutnajú aj steak z tuniaka. Často sú prekvapení z toho, akú má v skutočnosti mäso tejto ryby farbu,“ hovorí šéfkuchár o tuniakovi žltoplutvom, ktorý sa vyskytuje najmä v Indickom oceáne v oblasti Srí Lanky. Najjednoduchšia a najobľúbenejšia príprava steaku z tuniaka je sprudka ho opiecť tak, aby vnútri zostal surový a šťavnatý. „Najlepšie sa k nemu hodí grilovaná zelenina alebo napríklad aj pšeničné rezance so zeleninou a podľa chuti si k nemu môžu hostia dopriať pohár bieleho alebo ružového vínka,“ hovorí šéfkuchár s tým, že na svoje si prídu aj tí, ktorí nemajú chuť dať si mäso. „Výborný syr na gril je halloumi, pretože na rozdiel od hermelínu alebo enciánu je tvrdý a drží tvar,“ vysvetlil Tomáš Opletal. Syr halloumi môže byť z kozieho, ovčieho aj kravského mlieka a podľa slov šéfkuchára: „Treba ho jednoducho ochutnať!“
K príjemnej atmosfére na letnej terase prispieva aj to, že si môžete dať čapované pivo z pivovaru ERB alebo sa osviežiť ovocnými limonádami. „Tie hosťom namiešame z čerstvých štiav, ovocia a byliniek – samozrejme bez konzervantov, sladkých sirupov a „E-čiek“. Dokonca si vyrábame sami aj väčšinu zmrzlín a okrem tradičných príchutí ako je napríklad jahodová a citrónová, by som rád pozval aj na čokoládovú zmrzlinu s príchuťou whisky prevoňanú jemnou údenou arómou.“
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR