Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Kultúra

15. februára 2015

Láska ide úplne samozrejme cez žalúdok a dobré jedlo



Nadčasovú platnosť starej pravdy, že láska ide cez žalúdok, zdôraznil renomovaný šéfkuchár Vojtech Artz pre TASR priamo počas hektickej prípravy ...



Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Demänovská Dolina 15. februára (TASR) – Nadčasovú platnosť starej pravdy, že láska ide cez žalúdok, zdôraznil renomovaný šéfkuchár Vojtech Artz pre TASR priamo počas hektickej prípravy osemchodového degustačného menu na valentínsky kulinársky večer vo vysokohorskej reštaurácii na Lukovej v lyžiarskom stredisku Jasná.


„Láska ide úplne samozrejme aj cez žalúdok. Prirodzene, k tomu patria dobré jedlo, dobré pitie, dobrá spoločnosť,“ konštatoval s tým, že ani ten najlepší šéfkuchár sa nezaobíde bez skvelého a zohraného tímu. „Stále treba mať na pamäti, že pravá láska a vášeň sa dá v jedle vykúzliť iba z kvalitných čerstvých surovín,“ prízvukoval Artz.

Zároveň vyjadril radosť z toho, že takto príležitostne mohol zavítať do Liptova a Jasnej, kde odštartoval veľkú šéfkuchársku kariéru. „Návrat do dôverne známeho prostredia bol veľmi príjemný, veď som tu prežil celé desaťročie. Zároveň to bol veľký záväzok, lebo som si uvedomoval veľké očakávania tunajších gurmánov. Verím, že sme ich príjemne prekvapili,“ povedal.

„Prichystali sme osemchodové degustačné menu, do ktorého sme zakomponovali desať najlepších chutí z rôznych kútov starého kontinentu. Samozrejme, zaujímavých chutí tam bolo ešte oveľa viac. V nádherne zasneženej Jasnej sme nemohli zabudnúť na použitie suchého ľadu a v kontraste k nemu na flambovanie,“ dodal Artz.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Zomrel český herec Jan Pohan, hral armádnych dôstojníkov
<< predchádzajúci článok
Výstavou Pocta Jánovi Fabišovi sa začali Zimné slávnosti Hornonitria