![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
26. marca 2009
Kvalita piva závisí aj od čistoty pohára
Pivo načapované v dokonale čistom pohári, ktorý päť sekúnd chladili v studenej vode, sa nepodáva v každej slovenskej krčme či reštaurácii. I to je jeden z dôvodov, prečo nemusí dobre chutiť. ...
Zdieľať

O prvom dojme, ktorý si človek o pive urobí, rozhoduje i jeho vôňa. Obľúbený zlatistý mok obsahuje vyše tisíc aromatických látok. Medzi jeho základné chuťové znaky patrí horkosť, sladkosť a plnosť. Plnšie a sladšie sú tmavé pivá, ktoré sa vyrábajú z kombinácie svetlého, bavorského, karamelového a farebného sladu. Naopak, plnšie a horkejšie sú pivá plzenského typu. Na výrobu piva sú potrebné len tri ingrediencie - voda, slad a chmeľ, pričom najkvalitnejším a najdrahším chmeľom na svete je žatecký chmeľ.
SITA