|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
07. mája 2020
Kurzarbeit využíva polovica nemeckých firiem, v gastronómii je to až 99 percent
Tagy: automobilový priemysel Ekonomické dopady koronavírusu gastronómia hotely Koronavírus Koronavírus COVID-19 v Nemecku kurzarbeit reštaurácie skrátený pracovný úväzok
Prácu na skrátené úväzky aktuálne v Nemecku využívajú takmer všetky odvetvia ekonomiky. Najvyšší podiel vykazujú ...
Zdieľať
7.5.2020 - Prácu na skrátené úväzky aktuálne v Nemecku využívajú takmer všetky odvetvia ekonomiky. Najvyšší podiel vykazujú reštaurácie a stravovacie služby, kde zamestnávalo ľudí so skráteným pracovným časom a štátnymi príspevkami na mzdy až 99 % firiem. Nasledujú hotely s podielom 97 %. Vyplýva to zo správy, ktorú zverejnil ekonomický inštitút Ifo.
Mimoriadne vysoké čísla hlásil aj kľúčový automobilový sektor, kde tzv. kurzarbeit nasadilo 94 % firiem. Priemerný podiel firiem so skráteným pracovným časom naprieč odvetviami nemeckej ekonomiky sa pohybuje okolo 50 %.
„To prekonáva všetky hodnoty z čias finančnej krízy v roku 2009,“ uviedol Klaus Wohlrabe, hlavný výskumník inštitútu Ifo.
Skrátená práca je podľa neho pre firmy spôsob, ako prežiť obdobie nízkych tržieb v čase opatrení proti šíreniu koronavírusu. „Ak však bude toto obdobie trvať dosť dlho, pracovné miesta zaniknú úplne,“ varoval ekonóm.
Zdroj: Webnoviny.sk - Kurzarbeit využíva polovica nemeckých firiem, v gastronómii je to až 99 percent © SITA Všetky práva vyhradené.
Mimoriadne vysoké čísla hlásil aj kľúčový automobilový sektor, kde tzv. kurzarbeit nasadilo 94 % firiem. Priemerný podiel firiem so skráteným pracovným časom naprieč odvetviami nemeckej ekonomiky sa pohybuje okolo 50 %.
„To prekonáva všetky hodnoty z čias finančnej krízy v roku 2009,“ uviedol Klaus Wohlrabe, hlavný výskumník inštitútu Ifo.
Skrátená práca je podľa neho pre firmy spôsob, ako prežiť obdobie nízkych tržieb v čase opatrení proti šíreniu koronavírusu. „Ak však bude toto obdobie trvať dosť dlho, pracovné miesta zaniknú úplne,“ varoval ekonóm.
Zdroj: Webnoviny.sk - Kurzarbeit využíva polovica nemeckých firiem, v gastronómii je to až 99 percent © SITA Všetky práva vyhradené.
Tagy: automobilový priemysel Ekonomické dopady koronavírusu gastronómia hotely Koronavírus Koronavírus COVID-19 v Nemecku kurzarbeit reštaurácie skrátený pracovný úväzok
<< predchádzajúci článok
Ľudia v čase pandémie Covid-19 začali viac dôverovať vedcom a väčšina aj rozhodnutiam vlády
Ľudia v čase pandémie Covid-19 začali viac dôverovať vedcom a väčšina aj rozhodnutiam vlády