|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
12. apríla 2016
Kuchári súťažili v otváraní ustríc, titul majstra SR obhájil S. Dic
Profesionálni kuchári súťažili na slovenské pomery v exotickej disciplíne - otváraní ustríc. Víťazom 5. ročníka Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa pred niekoľkými dňami ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Vyhne 12. apríla (TASR) - Profesionálni kuchári súťažili na slovenské pomery v exotickej disciplíne – otváraní ustríc. Víťazom 5. ročníka Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa pred niekoľkými dňami konali vo Vyhniach, sa stal Slavomír Dic zo Starej Ľubovne. Prvé miesto si vybojoval s výsledným časom 4:27 min. Celkovo súťažilo šesť šéfkuchárov, spolu otvorili viac ako 180 kusov tejto delikatesy."Za svoje zručnosti vďačím skúsenostiam, ktoré som nadobudol v Anglicku. Pracoval som tam v ustricovom bare, kde som sa to naučil a teraz z toho ťažím," povedal o svojom víťazstve Dic, ktorý zastupoval reštauráciu zo Starej Ľubovne. Spolu Petrom Šimkom z prešovskej reštaurácie, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, si vybojovali účasť na európskom šampionáte v otváraní ustríc 2017 vo švédskom Trollhättene, kde budú reprezentovať Slovensko. Na treťom mieste skončil Dominik Baloga z košického hotela.
Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc sa konali v rámci prvého METRO Horeca sympózia hotelierov a reštauratérov. Ten bol platformou pre inšpiratívne odborné diskusie na mnohé aktuálne témy a trendy v oblasti hotelierstva a gastronómie.
V súlade s medzinárodnými pravidlami súťažiaci otvárajú 30 plochých ustríc typu Belon. Porota hodnotí rýchlosť, ale aj čistotu pracoviska a úpravu servírovaných ustríc. Trestné sekundy sa dávajú napríklad za narezanie tela ustrice, úlomky ulity v mäse, nedokonalé oddelenie ustrice od ulity a chybnú prezentáciu na pripravenej tácke.