![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
06. februára 2015
KONŠTIAK: Sprísnenie podmienok u prebaľovačov potravín vítame
Podmienky na prebaľovanie potravín dovezených na Slovensko sa od 1. apríla sprísnia. Každý prevádzkovateľ podniku, ktorý balí potraviny v súvislosti s ich ...
Zdieľať

"Sme veľmi radi, že k sprísneniu podmienok prichádza aj u takzvaných prebaľovačov vajec, hydiny dovážaných na Slovensko, ktorých je u nás vyše 300. Kontrola u nich je mimoriadne dôležitá, pretože oni vlastne dávajú tovarom inú kvalitu," reagoval pre TASR prezident Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) Pavol Konštiak. Kvalita potravín, ich zloženie sa tvorí vo výrobe, pripomenul. "Výroba zodpovedá za bezpečnosť potravín, a to je aj prebaľovanie a balenie potravín. Obchod má za úlohu udržiavať kvalitu v určitom technologickom, chladiacom režime. Obchod nevytvára kvalitu potravín, len ju udržiava," zdôraznil prezident ZOCR. Dodal, že obchod len v minimálnom množstve balí, alebo prebaľuje tovar, a preto nepredpokladá, žeby obchodné reťazce na túto činnosť boli nútené prijímať ľudí s potrebnou špecializáciou. "Samozrejme, všetky podmienky zákona dodržíme," ubezpečil Konštiak.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR