Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

29. novembra 2013

Každá šiesta reštaurácia na Slovensku ponúka tradičné slovenské jedlá



Približne každá šiesta reštaurácia na Slovensku ponúka ľuďom vo svojom menu slovenské špeciality. Tým najčastejšie pripravovaným domácim jedlom sú práve bryndzové halušky. Vyplýva to z prieskumu ...



Zdieľať
Bratislava 29. novembra (TASR) - Približne každá šiesta reštaurácia na Slovensku ponúka ľuďom vo svojom menu slovenské špeciality. Tým najčastejšie pripravovaným domácim jedlom sú práve bryndzové halušky. Vyplýva to z prieskumu portálu Obedovat.sk, ktorý združuje viac ako 1600 reštaurácií na Slovensku.

Bryndzové halušky Foto: TASR/Dušan Hein

Najväčšia koncentrácia reštaurácií, ktoré ponúkajú slovenské jedlá, je pritom v Bratislavskom a Košickom kraji. "To je dané nielen väčšou rozlohou miest, ale najmä výskytom zahraničných turistov," uviedla Simona Cagalincová z Obedovat.sk.

Medzi ďalšie tradičné pokrmy, ktoré sa objavujú v reštauráciách, patria okrem halušiek na rôzne spôsoby tiež bryndzové pirohy, placky, strapačky či parené buchty.

Podľa prieskumu portálu ponuku jedál z Českej republiky pripravuje v SR 10 % reštaurácií. Medzi ďalšie obľúbené patria napríklad maďarská, poľská či balkánska kuchyňa. Na Slovensku je tiež populárna talianska kuchyňa. "Pizza kraľuje v ponuke pätiny slovenských reštaurácií bez ohľadu na ich zameranie," dodala Cagalincová.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Liptovské Kľačany za pomoci SPPoločne majú nové ihrisko
<< predchádzajúci článok
Internetové banky nie sú doménou len mladšej generácie