|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Streda 6.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Renáta
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
16. novembra 2010
JEDLO: Na Slovensku chýbajú ingrediencie, hovorí francúzsky šéfkuchár
Damien Thuries sa okrem iného venuje workshopom, na ktorých odovzdáva svoje kulinárske skúsenosti nádejným kolegom.
Zdieľať
Známy šéfkuchár Damien Thuries cestuje do Bratislavy pravidelne každý rok, aby naučil Slovákov francúzskemu kulinárskemu umeniu. Pri svojej ostatnej návšteve metropoly Slovenska prezradil, čo si on sám zo slovenskej kuchyne odniesol. "Naučil som sa veľmi dobrý recept s bryndzou. Je to recept na slovenský kaviár, pri ktorom sa chlebík s bryndzou 'namáča' do nadrobno posekanej cibuľky. Je to jedna z mojich najobľúbenejších špecialít," prezradil v rozhovore pre agentúru SITA šéfkuchár, ktorý na Slovensko cestuje pravidelne už štvrtý rok, aby tu so záujemcami absolvoval kulinárske workshopy. Jednu z najtypickejších ingrediencií pre slovenskú kuchyňu, ktoré si vždy po návšteve Slovenska prinesie domov, dáva aj do iných jedál. Výsledky experimentov sú podľa neho viac ako chutné.
Francúz však podľa vlastných slov pri návšteve Slovenska naráža vždy na jeden problém, a tým je nedostupnosť exotickejších ingrediencií. "Špeciality" ako ružový cesnak s kontrolovaným pôvodom kvality alebo esenciu z pomarančového kvetu na slovenskom trhu nenájde. Priváža si ich tak so sebou, aby jeho jedlo nestratilo typickú chuť. "Na slovenských trhoch nemožno niektoré veci kúpiť, tak sa musíme prispôsobiť," uzavrel.
(SITA)