|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
02. apríla 2011
Javorový sirup patrí podľa vedcov k super potravinám
Tagy: Javorový sirup
V javorom sirupe vedci identifikovali zložky s podobnými protizápalovými a antioxidačnými vlastnosťami ako majú čučoriedky, zelený čaj a ďalšie takzvané "super ...
Zdieľať
Štúdie taktiež naznačujú, že polyfenoly v sirupe môžu pomáhať držať pod kontrolou hladinu cukru v krvi tým, že potláčajú enzýmy, ktoré sa podieľajú na premene uhľohydrátov na cukor, čo je veľmi dôležité pre diabetikov, doplnil. Objavenie nových molekúl v sirupe taktiež chemikom poskytuje informácie, ktoré by mohli viesť k vytvoreniu liekov proti ďalším ochoreniam. V čistom javorovom sirupe z Quebecu vedci identifikovali celkovo 54 prospešných zlúčenín, pričom päť z nich dosiaľ v prírode nikto nevidel. Jednou z nich je quebecol, ktorý vedci nazvali podľa kanadskej provincie Quebec, odkiaľ pochádza väčšina svetovej produkcie sirupu.
Tagy: Javorový sirup