|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
21. novembra 2012
Jaroslav Žídek prináša do kníhkupectiev Nebíčko v papuľke
Známy český šéfkuchár Jaroslav Žídek prináša na pulty kníhkupectiev novú knihu Nebíčko v papuľke s podtitulom Ani šéfkuchár nemá recept na všetko. Publikácia ponúka ...
Zdieľať
BRATISLAVA 21. novembra (WEBNOVINY) - Známy český šéfkuchár Jaroslav Žídek prináša na pulty kníhkupectiev novú knihu Nebíčko v papuľke s podtitulom Ani šéfkuchár nemá recept na všetko.
Publikácia ponúka čitateľom recepty z prvých 20 častí rovnomennej televíznej relácie. Nechýbajú farebné fotografie z nakrúcania. Ako bonus pridal autor ku každej epizóde vlastný recept, ktorý v televízii neodznel.
"Každá kapitola zastupuje nejaký región či surovinu a stojí za to vychutnať si z nej každučké jedlo. Prispel som aj vlastnými receptami, ktoré občas zaváňajú väčšou exotikou alebo pochádzajú z českej kuchyne, od mojej mamy a babičky. Verím, že mnohé z nich vám spestria jedálny lístok a že listovanie v knihe prinesie len samé príjemné spomienky na poctivú slovenskú domácu kuchyňu, ba možno aj štipku hrdosti na ňu,“ uvádza v úvode knihy Jaroslav Žídek.
V jednotlivých kapitolách nezabudol šéfkuchár ani na jeho osvedčené a triky pri príprave jedál. Napríklad pri recepte na zázvorníky odporúča ich po upečení uložiť do zatvárateľnej nádoby s jablkovými šupkami a citrónovou kôrou. Takto zmäknú do dvoch dní.
Jaroslav Žídek pôsobil ako šéfkuchár v mnohých prestížnych reštauráciách v Českej republike, Španielsku, Dánsku, Švédsku, Francúzsku či Taliansku. Na udeľovaní Gurmán Awards ho v rokoch 2008, 2009 a 2010 vyhlásili za najlepšieho šéfkuchára na Slovensku.
Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.
Publikácia ponúka čitateľom recepty z prvých 20 častí rovnomennej televíznej relácie. Nechýbajú farebné fotografie z nakrúcania. Ako bonus pridal autor ku každej epizóde vlastný recept, ktorý v televízii neodznel.
"Každá kapitola zastupuje nejaký región či surovinu a stojí za to vychutnať si z nej každučké jedlo. Prispel som aj vlastnými receptami, ktoré občas zaváňajú väčšou exotikou alebo pochádzajú z českej kuchyne, od mojej mamy a babičky. Verím, že mnohé z nich vám spestria jedálny lístok a že listovanie v knihe prinesie len samé príjemné spomienky na poctivú slovenskú domácu kuchyňu, ba možno aj štipku hrdosti na ňu,“ uvádza v úvode knihy Jaroslav Žídek.
V jednotlivých kapitolách nezabudol šéfkuchár ani na jeho osvedčené a triky pri príprave jedál. Napríklad pri recepte na zázvorníky odporúča ich po upečení uložiť do zatvárateľnej nádoby s jablkovými šupkami a citrónovou kôrou. Takto zmäknú do dvoch dní.
Jaroslav Žídek pôsobil ako šéfkuchár v mnohých prestížnych reštauráciách v Českej republike, Španielsku, Dánsku, Švédsku, Francúzsku či Taliansku. Na udeľovaní Gurmán Awards ho v rokoch 2008, 2009 a 2010 vyhlásili za najlepšieho šéfkuchára na Slovensku.
Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.