|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
22. marca 2013
IKEA začína s predajom nových mäsových guľôčok
Vďaka zníženému počtu dodávateľov mäsa a zlepšenej kontrole sa budú od utorka 26. marca v reštaurácii IKEA Bratislava podávať novo vyrobené mäsové guľôčky. IKEA Group sa zaviazala podávať a ...
Zdieľať
BRATISLAVA 22. marca (WBN/PR) - Vďaka zníženému počtu dodávateľov mäsa a zlepšenej kontrole sa budú od utorka 26. marca v reštaurácii IKEA Bratislava podávať novo vyrobené mäsové guľôčky. IKEA Group sa zaviazala podávať a predávať len vysoko kvalitné potraviny vyrábané zodpovedne, ktoré vyhovujú prísnym bezpečnostným a kvalitatívnym požiadavkám.
„Dôvera našich zákazníkov a zamestnancov je pre nás prvoradá. V dôsledku výskytu konského mäsa v potravinovom priemysle je zrejmé, že IKEA Group nedokázala, aj napriek prísnym normám, splniť očakávania našich zákazníkov. Vzniknutú situáciu berieme veľmi vážne a uskutočňujeme zmeny s cieľom posilniť možnosti vystopovania pôvodu potravín v celom potravinovom hodnotovom reťazci,‟ uviedol Edward Mohr, Global IKEA Food Manager.
Koncom februára zastavila IKEA Group predaj výrobnej šarže mäsových guľôčok, v ktorej sa našli stopy konského mäsa, pochádzajúce od jedného švédskeho dodávateľa. Ako prvý krok sme vykonali podrobnú analýzu výroby mäsových guľôčok v spolupráci s nezávislými odborníkmi a príslušným dodávateľom vo Švédsku. Výsledkom je:
• Zjednodušenie dodávateľského reťazca obmedzením počtu dodávateľov mäsa.
• Zlepšenie kontroly príslušného dodávateľa prostredníctvom analýzy DNA surového mäsa i konečného výrobku. Cieľom tohto opatrenia je zabezpečiť, aby naše mäsové guľôčky obsahovali len suroviny uvedené v produktovej špecifikácii.
Ďalšie kroky:
• V spolupráci s nezávislou spoločnosťou na kontrolu kvality rozširujeme naše požiadavky na dodávky a spracovanie všetkých mäsových výrobkov v našom sortimente s cieľom vystopovať jeho pôvod až po farmu, na ktorej boli zvieratá chované.
• Analýzy DNA zavádzame ako bežnú súčasť kontroly mletého mäsa od všetkých dodávateľov vo všetkých výrobných jednotkách.
• V rámci pravidelných auditov vykonávaných treťou stranou zabezpečíme, aby všetci dodávatelia a subdodávatelia dodržiavali tieto sprísnené požiadavky.
Mäsové guľôčky sa v reštauráciách IKEA v Českej republike, Maďarsku a na Slovensku budú opäť podávať od utorka 26. marca. Čoskoro si ich budú môcť zákazníci kúpiť aj v Obchodíkoch so švédskymi špecialitami. V súčasnosti sa snažíme nájsť trvalo udržateľné riešenie, ako naložiť s mäsovými guľôčkami, ktoré boli stiahnuté z trhu v dôsledku podozrenia, že by mohli obsahovať konské mäso. Keďže ich konzumácia nie je zdraviu škodlivá, jednáme s príslušnými orgánmi o možných riešeniach v súlade s právnymi požiadavkami.
„Dôvera našich zákazníkov a zamestnancov je pre nás prvoradá. V dôsledku výskytu konského mäsa v potravinovom priemysle je zrejmé, že IKEA Group nedokázala, aj napriek prísnym normám, splniť očakávania našich zákazníkov. Vzniknutú situáciu berieme veľmi vážne a uskutočňujeme zmeny s cieľom posilniť možnosti vystopovania pôvodu potravín v celom potravinovom hodnotovom reťazci,‟ uviedol Edward Mohr, Global IKEA Food Manager.
Koncom februára zastavila IKEA Group predaj výrobnej šarže mäsových guľôčok, v ktorej sa našli stopy konského mäsa, pochádzajúce od jedného švédskeho dodávateľa. Ako prvý krok sme vykonali podrobnú analýzu výroby mäsových guľôčok v spolupráci s nezávislými odborníkmi a príslušným dodávateľom vo Švédsku. Výsledkom je:
• Zjednodušenie dodávateľského reťazca obmedzením počtu dodávateľov mäsa.
• Zlepšenie kontroly príslušného dodávateľa prostredníctvom analýzy DNA surového mäsa i konečného výrobku. Cieľom tohto opatrenia je zabezpečiť, aby naše mäsové guľôčky obsahovali len suroviny uvedené v produktovej špecifikácii.
Ďalšie kroky:
• V spolupráci s nezávislou spoločnosťou na kontrolu kvality rozširujeme naše požiadavky na dodávky a spracovanie všetkých mäsových výrobkov v našom sortimente s cieľom vystopovať jeho pôvod až po farmu, na ktorej boli zvieratá chované.
• Analýzy DNA zavádzame ako bežnú súčasť kontroly mletého mäsa od všetkých dodávateľov vo všetkých výrobných jednotkách.
• V rámci pravidelných auditov vykonávaných treťou stranou zabezpečíme, aby všetci dodávatelia a subdodávatelia dodržiavali tieto sprísnené požiadavky.
Mäsové guľôčky sa v reštauráciách IKEA v Českej republike, Maďarsku a na Slovensku budú opäť podávať od utorka 26. marca. Čoskoro si ich budú môcť zákazníci kúpiť aj v Obchodíkoch so švédskymi špecialitami. V súčasnosti sa snažíme nájsť trvalo udržateľné riešenie, ako naložiť s mäsovými guľôčkami, ktoré boli stiahnuté z trhu v dôsledku podozrenia, že by mohli obsahovať konské mäso. Keďže ich konzumácia nie je zdraviu škodlivá, jednáme s príslušnými orgánmi o možných riešeniach v súlade s právnymi požiadavkami.