Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

IKEA radí ako neplytvať jedlom a ušetriť


Tagy: IKEA PR

Prispieť k lepšej budúcnosti nielen pre svoju generáciu, no predovšetkým pre tie ďalšie, môže každý z nás. Stačí si osvojiť zopár jednoduchých zvykov a postupnými, malými krokmi sa začať ...



Zdieľať
ph148843 676x491 1.7.2020 (Webnoviny.sk) - Prispieť k lepšej budúcnosti nielen pre svoju generáciu, no predovšetkým pre tie ďalšie, môže každý z nás. Stačí si osvojiť zopár jednoduchých zvykov a postupnými, malými krokmi sa začať správať zodpovedne voči našej planéte. Navyše, viete tak ušetriť i nemalé peniaze do rodinného rozpočtu. Inšpirujte sa radami a produktmi od IKEA.

3 tipy, ako vyhodiť menej jedla



Vedeli ste, že približne tretina potravín, vyrobených každoročne na celom svete pre ľudskú spotrebu, skončí v odpade alebo sa inak znehodnotí?

Máme pre vás jednoduché tipy, ako znížite množstvo odpadu a ešte ušetríte. Zariaďte si v kuchyni praktické miesto na triedenie odpadu, pripravte si jedálny lístok na celý týždeň alebo odložte zvyšky jedla do mrazničky. To zvládne naozaj každý.
 

Nákupu svedčí rozvaha, chladničke systém


Dobrým grifom je mať svoj systém v uskladňovaní potravín v chladničke. Napríklad, tie s končiacou spotrebou umiestnite dopredu, zatiaľ čo tie, ktoré ešte "majú čas", môžete poskladať v zadných radoch. Majte i samostatné priehradky na podobné potraviny. Zeleninu nemiešajte s ovocím. Navyše, mnohé, najme to tropické ako banán či mango do chladničky ani nepatria. Nie každej surovine chlad totižto prospieva. To platí napríklad aj pre avokádo, baklažán, cuketu a dokonca aj pre paradajky.
 

Varte z toho, čo doma máte


Nie je umením navariť chutne s nekončiacim zoznamom ingrediencií a surovín. Skutočným kumštom je navariť chutne pre seba i celú rodinu z toho, čo ponúka aktuálne naša chladnička alebo špajza. Stačí len trocha zapojiť fantáziu, "posurfovať" po internete a nájdete mnoho chutných a dokonca i rýchlych receptov na takéto ekonomické a i zodpovedné varenie. Častokrát je to o varení z troch ingrediencií. Navyše, ak doma pravidelne dopĺňate základné potraviny ako múka, vajce, mlieko, strukoviny či cestoviny, vždy sa dá vymyslieť chutný obed alebo večera, ba dokonca i napiecť koláč.  A keď sa zvýši, jedlo určite nevyhadzujte. Napríklad takú večeru stačí uskladniť do dózy a vziať si ju druhý deň na obed do práce.
 

Čo s prebytočným jedlom


Druhý variant ako šetriť a neplytvať jedlom je rozmanité spracovanie potravín. Nemusíme ich hneď vyhadzovať, i keď  sú už chvíľu doma. Napríklad, ak majú rožky už nejaký ten deň a nie sú úplne mäkké, môžete si ich dať zapiecť so zeleninou, syrom a vajíčkom, alebo využiť ako "cesto" do obľúbenej žemľovky.

Zvyšky z večere ľahko uskladníte v nádobách IKEA 365+. Vďaka praktickému tesniacemu vrchnáku sa jedlo nevyleje a zostane dlhšie čerstvé. To znamená menej odpadu a viac spokojných stravníkov.

Informačný servis


Zdroj: Webnoviny.sk - IKEA radí ako neplytvať jedlom a ušetriť © SITA Všetky práva vyhradené.

Tagy: IKEA PR
   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Koronavírus: V utorok pribudlo 20 pacientov s koronavírusom, pozrite si, v ktorých mestách
<< predchádzajúci článok
Jana Tomas: Spať denne plnohodnotným spánkom bol pre mňa predtým luxus