|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 19.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Judita
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
15. februára 2013
Hygiena stravovacích zariadení je oproti vlaňajšku lepšia
Pri kontrolách v stravovacích zariadeniach zistil Úrad verejného zdravotníctva v roku 2012 nezhody so súčasne platnými právnymi predpismi v 3 693 zariadeniach. Ako informoval agentúru ...
Zdieľať
BRATISLAVA 15. februára (WEBNOVINY) - Pri kontrolách v stravovacích zariadeniach zistil Úrad verejného zdravotníctva v roku 2012 nezhody so súčasne platnými právnymi predpismi v 3 693 zariadeniach.
Ako informoval agentúru SITA hlavný hygienik SR Ivan Rovný, hygienici vykonali v uplynulom roku 39 306 kontrol v 18 537 stravovacích zariadeniach.
V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi v roku 2012 kontroly zistili zlepšenie celkovej hygieny v zariadeniach spoločného stravovania. Menej nedostatkov zistili v odbornej spôsobilosti, skladovaní potravín, manipulácii s odpadom, priebežnom vzdelávaní zamestnancov a dodržiavaní zásad správnej výrobnej praxe (SVP) a HACCP. Viac nedostatkov v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi zistili v osobnej hygiene zamestnancov.
Hygienici v roku 2012 vykonali celkovo 42 440 kontrol v 20 156 potravinárskych prevádzkach, vrátane zariadení spoločného stravovania z celkového počtu 43 280 prevádzok registrovaných orgánmi verejného zdravotníctva. Okrem toho urobili aj 6 311 kontrol v ostatných prevádzkach, ako sú napr. lekárne, drogérie, novinové stánky a podobne.
Pri kontrolách zistili 5 635 nezhôd so súčasne platnými právnymi predpismi v 3 901 prevádzkach. Najčastejšie zistili nedostatky v systéme HACCP, vo vykonávanom vzdelávaní zamestnancov potravinárskych prevádzok a v prevádzkovej hygiene.
Ako informoval agentúru SITA hlavný hygienik SR Ivan Rovný, hygienici vykonali v uplynulom roku 39 306 kontrol v 18 537 stravovacích zariadeniach.
V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi v roku 2012 kontroly zistili zlepšenie celkovej hygieny v zariadeniach spoločného stravovania. Menej nedostatkov zistili v odbornej spôsobilosti, skladovaní potravín, manipulácii s odpadom, priebežnom vzdelávaní zamestnancov a dodržiavaní zásad správnej výrobnej praxe (SVP) a HACCP. Viac nedostatkov v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi zistili v osobnej hygiene zamestnancov.
Hygienici v roku 2012 vykonali celkovo 42 440 kontrol v 20 156 potravinárskych prevádzkach, vrátane zariadení spoločného stravovania z celkového počtu 43 280 prevádzok registrovaných orgánmi verejného zdravotníctva. Okrem toho urobili aj 6 311 kontrol v ostatných prevádzkach, ako sú napr. lekárne, drogérie, novinové stánky a podobne.
Pri kontrolách zistili 5 635 nezhôd so súčasne platnými právnymi predpismi v 3 901 prevádzkach. Najčastejšie zistili nedostatky v systéme HACCP, vo vykonávanom vzdelávaní zamestnancov potravinárskych prevádzok a v prevádzkovej hygiene.