|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 25.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Katarína
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
13. septembra 2010
Hydinársky závod v Žiline prepustí 199 ľudí
V žilinskom hydinárskom závode spoločnosti HYZA príde do konca novembra o prácu 199 ľudí. Dôvodom je optimalizácia výroby, ktorou spoločnosť reaguje na stále rastúce dovozy ...
Zdieľať
Foto: AP Photo/Rob Car ŽILINA 13. septembra (WEBNOVINY) – V žilinskom hydinárskom závode spoločnosti HYZA príde do konca novembra o prácu 199 ľudí. Dôvodom je optimalizácia výroby, ktorou spoločnosť reaguje na stále rastúce dovozy lacného hydinového mäsa zo zahraničia. V žilinskej prevádzke zostanú sklady mrazenej hydiny a distribúcia a naďalej tam bude pracovať 49 zamestnancov. Spracovanie jatočnej hydiny a hydinovú mäsovú výrobu presunú do závodu v Topoľčanoch. „Prepúšťaným zamestnancom ponúkneme právnu pomoc a asistenciu pri hľadaní nového zamestnania. Budeme robiť všetko preto, aby sme im pomohli nájsť si prácu u nových zamestnávateľov. Priamo v závode v Žiline sme pre nich zriadili informačné centrum, spolupracujeme s úradom práce sociálnych vecí a rodiny, personálnou agentúrou a taktiež im bude ponúknutá možnosť pracovať v závode v Topoľčanoch,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti HYZA Petr Bláha.
„Pod tento krok sa podpísala predovšetkým nutnosť ďalšej optimalizácie výrobných nákladov v rámci spoločnosti HYZA a.s. Na Slovensko sa dováža, hlavne v poslednom období, veľké množstvo hydinového mäsa zo zahraničia, ktorého kvalita je často diskutabilná, čomu zodpovedá aj jeho nízka cenová úroveň. Konkurenčný boj obchodníkov spôsobuje, že takýto tovar nachádza uplatnenie na našom trhu a spôsobuje tlak na znižovanie cien aj u tých slovenských producentov, ktorí vyrábajú a spracovávajú hydinové mäso z kontrolovaných chovov, dodržiavajú prísne veterinárne a hygienické opatrenia a musia do svojich prevádzok investovať nemalé finančné prostriedky, aby splnili všetky podmienky, ktoré vyžaduje legislatíva SR a EÚ,“ odôvodňuje spoločnosť HYZA a.s. rozhodnutie ukončiť výrobnú činnosť v závode v Žiline.
SITA
„Pod tento krok sa podpísala predovšetkým nutnosť ďalšej optimalizácie výrobných nákladov v rámci spoločnosti HYZA a.s. Na Slovensko sa dováža, hlavne v poslednom období, veľké množstvo hydinového mäsa zo zahraničia, ktorého kvalita je často diskutabilná, čomu zodpovedá aj jeho nízka cenová úroveň. Konkurenčný boj obchodníkov spôsobuje, že takýto tovar nachádza uplatnenie na našom trhu a spôsobuje tlak na znižovanie cien aj u tých slovenských producentov, ktorí vyrábajú a spracovávajú hydinové mäso z kontrolovaných chovov, dodržiavajú prísne veterinárne a hygienické opatrenia a musia do svojich prevádzok investovať nemalé finančné prostriedky, aby splnili všetky podmienky, ktoré vyžaduje legislatíva SR a EÚ,“ odôvodňuje spoločnosť HYZA a.s. rozhodnutie ukončiť výrobnú činnosť v závode v Žiline.
SITA