![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
12. júna 2014
HOSPODÁRSKE NOVINY: Slováci, ktorých 'čipsy' poznajú aj v Izraeli
Čipsy sa v bývalom Československu začali vyrábať v roku 1982. Na Slovensku vtedy tenučké zemiakové plátky fritovali na troch miestach - v Trenčíne, Trstenej a v Smižanoch. Práve lupienkáreň ...
Zdieľať

"Prvoradé bolo splniť prísne požiadavky na "kóšer" potraviny. Výrobnú halu, všetky linky aj všetky výrobné procesy prišli skontrolovať zástupcovia distribučnej spoločnosti z Izraela," hovorí spolumajiteľka Alica Račková. Firma musela doložiť pôvod a zloženie nielen ingrediencií potrebných na výrobu čipsov a pestovateľov zemiakov. Až po certifikácii, že všetko je "kóšer", teda v súlade so židovskými kultúrnymi a náboženskými pravidlami pre potraviny, spišské čipsy získali visačku, ktorá ich predáva na Blízkom východe. Téme sa venoval denník HOSPODÁRSKE NOVINY na deviatej strane v článku s názvom "Slováci, ktorých 'čipsy' poznajú aj v Izraeli".
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR