![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Streda 5.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Fridrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
02. augusta 2015
Horehronský Gurmanfest prezentoval špeciality tamojšej kuchyne
Na snímke súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek počas podujatia Horehronský gurmánfest a 21. ročníka majstrovstiev sveta vo varení a jedení halušiek 1. augusta 2015 v Mýte pod Ďumbierom, okres Brezno.
Zdieľať

Podľa Gemzického nultý ročník tejto akcie mal za cieľ prezentovať gastronómiu regiónu Horehronie. Svoje kulinárske umenie predviedli šéfkuchári hotelov Stupka, Bystrá, Partizán a nechýbal ani Salaš Zbojská.
"Všetci mali zadanú spoločnú úlohu uvariť halušky na akýkoľvek spôsob. Niektorí ich urobili s kapustou, tvarohom alebo syrom, či typické bryndzové. Bolo to na ich fantázii," priblížil Gemzický. Návštevníci si ich potom mohli kúpiť za jednotnú cenu. Na stanovištiach jednotlivých prevádzok sa však ponúkali aj iné, napríklad mäsové špeciality z tradičnej miestnej kuchyne typické pre ten-ktorý hotel.
Celodenné gurmánske podujatie v Mýte pod Ďumbierom ozvláštnila aj interaktívna kuchárska show top šéfkuchára Vojta Artza, ktorý divákov zasvätil do tajomstiev profesionálnej kuchyne.
Súčasťou Horehronského Gurmanfestu bol aj XXI. ročník Majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek, ktoré po prvý raz zavítali na Horehronie.
"Klaster Horehronie funguje už šiesty rok a združuje všetky významné podnikateľské subjekty cestovného ruchu, niektoré obce a mestá Brezno i Tisovec. Vytvárame produkty pre návštevníkov nášho regiónu, medzi ktoré patria i takéto podujatia," dodal Gemzický.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR