![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
02. septembra 2007
Herečka Zuzana Fialová a moderátor Martin Nikodým sa učili tancovať voltu
Na Korunovačných slávnostiach upiekli 250-kilogramového vola
Zdieľať
Volta, pôvodne zo 16. storočia, je náročný skočný tanec z Talianska so zdvíhaním partnerky, prezradil majster Tovarišstva starých bojových umení a remesiel Peter Koza. Dodal, že anglická panovníčka Alžbeta tancovala denne šesť volt, aby si zachovala dobrú fyzickú kondíciu.
Zuzana Fialová si vybrala v roli kráľovnej oddychový čas
Herečka Zuzana Fialová si v úlohe kráľovnej Anny Tirolskej vybrala oddychový čas. Na Korunovačné slávnosti 2007 do bratislavskej Petržalky sa vráti zajtra približne o 15. hodine, informoval TASR režisér slávností Pavol Smolík. Počas korunovačného sprievodu z bratislavského Starého Mesta do Petržalky totiž veľmi zmokla, jej vlečka vážila okolo 30 kilogramov. Podľa Smolíka herečku to veľmi unavilo, oddychuje doma.
Na Korunovačných slávnostiach upiekli 250-kilogramového vola
Návštevníci Korunovačných slávností 2007 v Bratislave si dnes pochutnali na pečenom volovi. Opekalo sa v Petržalke, kde sa popoludní uskutočnil rytiersky turnaj a pripravené boli i ďalšie atrakcie.
Vôl o hmotnosti 250 kilogramov sa dostal na ražeň dnes o jednej hodine po polnoci.
V utorok sme ho dali do pácu, povedal TASR kuchár Marián Štefanovič zo Zohora, ktorý pečeného vola pripravuje so svojimi kolegami. Podľa neho sa musí piecť 12 až 13 hodín a potom sa postupne odrezané časti dopekajú. Najchutnejším mäsom z pečeného vola je pliecko.
(TASR)
Súvisiace články:

