|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Streda 6.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Renáta
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
10. júna 2016
Gurmán Fest v Košiciach ponúka špeciality známych šéfkuchárov
Košický Gurmán Fest dnes otvoril svoje brány v mestskom parku. Siedmy ročník trojdňového festivalu ponúka návštevníkom množstvo kulinárskych špecialít i zábavy. V Košiciach 10. júna 2016.
Zdieľať
Košický Gurmán Fest dnes otvoril svoje brány v mestskom parku. Siedmy ročník trojdňového festivalu ponúka návštevníkom množstvo kulinárskych špecialít i zábavy. V Košiciach 10. júna 2016. Foto: TASR/František Iván
Košice 10. júna (TASR) – Košický Gurmán Fest dnes otvoril svoje brány v mestskom parku. Trojdňový festival ponúka návštevníkom množstvo kulinárskych špecialít i zábavy."Otvorili sme siedmy ročník veľmi úspešného podujatia Košice Gurmán Fest, kde môžu návštevníci nájsť 56 vystavovateľov z východného Slovenska, čo sa týka nápojov, reštaurácií. Novinkou, ktorú tento rok máme, je street-food zóna a pivný stan. Išli sme trocha k lokálnym vystavovateľom, čiže snažíme sa, aby tento festival bol lokálnejší, aby nebol taký komercionalizovaný," uviedla pre TASR manažérka podujatia Katarína Grešová.
Regionálnych chutí a ingrediencií sa snažili pridržiavať i jednotliví vystavovatelia. "Zachovali sme všetky chute a ingrediencie, ktoré sa používali a používajú a rastú v našich zemepisných podmienkach. V minulých ročníkoch sme vždy niečo balili do lokše. Tento rok sme si dovolili do lokše zabaliť konfitovaný teľací jazyk. Potom sme urobili jedlo, ktoré je zo 100-percentnej bryndze a je to obaľované v strúhanke na veľmi jemnej pažítkovej omáčke, ktorá ide cez sifónovú fľašu," priblížila manažérka jednej zo zúčastnených reštaurácií Monika Olšinárová a dodala, že ako dezert si pripravili tekutú štrúdľu. "Je to štrúdľové cesto s makom v podobe krému," povedala.
Na pódiu sa dnes konal šiesty ročník Majstrovstiev Slovenska vo filetovaní čerstvého lososa. Do ôsmej hodiny večer sa tam koná šou so šéfkuchárom Vojtechom Artzom. V sobotu (11.6.) svoje kulinárske umenie predvedie taliansky šéfkuchár Emanuel Ridi.
K novinkám festivalu patrí podľa Grešovej špeciálne uvarené pivo iba na túto príležitosť, ktoré dostalo príhodné meno Zlatý Gurmán.
Na svoje si prídu nielen milovníci dobrého jedla, ale i športovci. "Keďže momentálne prebiehajú Majstrovstvá Európy vo futbale, tak sme pre návštevníkov pripravili dve LED obrazovky, na ktorých sa bude premietať zápas Slovensko – Wales," priblížila Grešová.
V rámci hudobného programu dnes večer vystúpi jazzová kapela Bartosz Dworak Quartet. "Druhou čerešničkou na torte bude slovenský hudobník Edo Klena a jeho kapela Klenoty, ktorý vystúpi v sobotu (11.6.) večer. Hudobnú lahôdku zakončí v nedeľu (12.6.) popoludní zostava Nebeská muzika z Terchovej, ktorá ukáže, že folklór nepatrí do čias minulých," priblížila Grešová.
Organizátori sú pripravení i na nepriaznivé počasie. "Pripravili sme veľkoplošné stany, ktoré prekryjú jednotlivé zóny a ľudia si budú môcť festival užívať pod strechou," dodala Grešová.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR