Foto: Gurman AwardsBratislava 4. júla (OTS) - Reštaurácia Riverbank v Grand Hoteli River Park na brehu Dunaja si získala priazeň porotcov v gurmánskej súťaži Gurman Awards najmä špecialitami prešporskej kuchyne s francúzskym šmrncom. Táto reštaurácia už titul najlepšej hotelovej reštaurácie získala, a to v roku 2012.
Jedálny lístok, zostavený šéfkuchárom Igorom Čehym, je inšpirovaný kuchyňou z čias Márie Terézie, čo z neho robí unikát v celom regióne: „
Inšpiráciu čerpám z tradičných receptov z obdobia hostín šľachty v starom Prešporku, ktoré potom spolu s tímom kreatívne upravujeme pomocou najmodernejších procesov a technológií.“
Hostia si môžu pochutnať napríklad na dunajskom sumcovi pečenom v múke s maďarskou paprikou a vlažným prešporským zemiakovým šalátom, sušenými cherry paradajkami a fritovanou cibuľou. Ako dezert v reštaurácii Riverbank ponúkajú obľúbené „vtáčie mlieko“ s krémom z pravej vanilky a slaným karamelom.
Ponuku jedál dopĺňa viac ako 300 druhov výnimočných vín, ktoré do modernej vinotéky vybrala someliérka Kristína Kováčiková. Počas horúcich letných dní je pre hostí k dispozícii nová terasa Veuve Clicquot s jedinečným výhľadom na Dunaj, kde vám radi naservírujú domácu bio zmrzlinu.
Gastronomický sprievodca Gurman Awards udeľoval tieto odborné ocenenia už po 13-krát. V rámci Gurman Awards sa reštaurácie hodnotia vo viacerých kategóriách. Cieľom súťaže je ukázať svetu to najlepšie zo slovenskej kuchyne, čo sa aj vďaka reštaurácii Riverbank s medzinárodnou klientelou darí.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR