|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 30.1.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Ema
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
28. mája 2021
Gastrosektor žiada zrušiť pandemickú komisiu, pri tretej vlne chce návrat k ústrednému krízovému štábu
Platforma #StáleMámeChuť zastupujúca gastro služby sa pripája k žiadostiam viacerých sektorov o zrušenie pandemickej komisie. Pri riadení pandemických opatrení podporuje návrat k Ústrednému krízovému ...
Zdieľať
28.5.2021 (Webnoviny.sk) - Platforma #StáleMámeChuť zastupujúca gastro služby sa pripája k žiadostiam viacerých sektorov o zrušenie pandemickej komisie. Pri riadení pandemických opatrení podporuje návrat k Ústrednému krízovému štábu SR (ÚKŠ) ako hlavného poradného orgánu vlády.
„Na gastrosektor dopadli protipandemické opatrenia najsilnejšie a ako prvé. Tie boli neprehľadné a chaotické. Výsledky takéhoto riadenia pandémie negatívne zasiahli celú krajinu. Za jeden z dôvodov považujeme aj inštitút pandemickej komisie, ktorá je zložená v podstate z verejnosti neznámych členov, nevolených zástupcov, nereprezentujúcich kľúčové sektory života a podnikania,“ uviedol Vladimír Machalík zo #StáleMámeChuť.
Ústredný krízový štáb by mal podľa platformy pozostávať zo širokého spektra odborníkov. Nielen medicínskych, ale aj zo sektorov najviac zasiahnutých počas prvej a druhej vlny pandémie a odborníkov na krízové riadenie.
Len v samotnom roku 2020 boli totiž gastro prevádzky zatvorené až 19 týždňov. Návrhy, podnety a situácie z praxe však nebolo možné komunikovať priamo v diskusiách vedúcim k zavádzaným opatreniam. Tie tak boli neraz robené podľa platformy od stola, bez prehľadu situácie v praxi.
„Pandemická komisia prijíma rozhodnutia, nezaložené na faktoch, ale na pocitoch, ktoré viedli neraz k nesprávnym rozhodnutiam ovplyvňujúcim celú krajinu. Komisia nezverejňuje dáta, matematické modely ani vedecké štúdie, na základe ktorých robí rozhodnutia. Ak bude tretia vlna, požadujeme, aby bol hlavným poradným orgánom vlády ÚKŠ, ktorý je transparentným a legislatívne ukotveným orgánom, zriadeným práve pre krízové situácie štátu,“ uviedol generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Marek Harbuľák.
Platforma #StáleMámeChuť združuje 14 kľúčových združení a iniciatív podnikateľov a dodávateľov v gastro sektore na Slovensku.
Zdroj: Webnoviny.sk - Gastrosektor žiada zrušiť pandemickú komisiu, pri tretej vlne chce návrat k ústrednému krízovému štábu © SITA Všetky práva vyhradené.
„Na gastrosektor dopadli protipandemické opatrenia najsilnejšie a ako prvé. Tie boli neprehľadné a chaotické. Výsledky takéhoto riadenia pandémie negatívne zasiahli celú krajinu. Za jeden z dôvodov považujeme aj inštitút pandemickej komisie, ktorá je zložená v podstate z verejnosti neznámych členov, nevolených zástupcov, nereprezentujúcich kľúčové sektory života a podnikania,“ uviedol Vladimír Machalík zo #StáleMámeChuť.
Zhluk odborníkov
Ústredný krízový štáb by mal podľa platformy pozostávať zo širokého spektra odborníkov. Nielen medicínskych, ale aj zo sektorov najviac zasiahnutých počas prvej a druhej vlny pandémie a odborníkov na krízové riadenie.
Len v samotnom roku 2020 boli totiž gastro prevádzky zatvorené až 19 týždňov. Návrhy, podnety a situácie z praxe však nebolo možné komunikovať priamo v diskusiách vedúcim k zavádzaným opatreniam. Tie tak boli neraz robené podľa platformy od stola, bez prehľadu situácie v praxi.
Rozhodnutia nezaložené na faktoch
„Pandemická komisia prijíma rozhodnutia, nezaložené na faktoch, ale na pocitoch, ktoré viedli neraz k nesprávnym rozhodnutiam ovplyvňujúcim celú krajinu. Komisia nezverejňuje dáta, matematické modely ani vedecké štúdie, na základe ktorých robí rozhodnutia. Ak bude tretia vlna, požadujeme, aby bol hlavným poradným orgánom vlády ÚKŠ, ktorý je transparentným a legislatívne ukotveným orgánom, zriadeným práve pre krízové situácie štátu,“ uviedol generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Marek Harbuľák.
Platforma #StáleMámeChuť združuje 14 kľúčových združení a iniciatív podnikateľov a dodávateľov v gastro sektore na Slovensku.
Zdroj: Webnoviny.sk - Gastrosektor žiada zrušiť pandemickú komisiu, pri tretej vlne chce návrat k ústrednému krízovému štábu © SITA Všetky práva vyhradené.
nasledujúci článok >>
Sociálna poisťovňa minula tento rok viac ako 25 miliónov eur, najviac išlo na mzdy a poistné
Sociálna poisťovňa minula tento rok viac ako 25 miliónov eur, najviac išlo na mzdy a poistné
<< predchádzajúci článok
Právnici majú výhrady k pandemickému zákonu, súdna kontrola opatrení musí byť účinná
Právnici majú výhrady k pandemickému zákonu, súdna kontrola opatrení musí byť účinná