|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 30.1.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Ema
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
30. mája 2021
Gastronomické prevádzky Liptova kontrolovali aj počas pandémie
Od roku 2013 Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov v rámci projektu Liptovská hviezda kontroluje kvalitu gastronomických prevádzok. Ako informovala
Zdieľať
30.5.2021 (Webnoviny.sk) - Od roku 2013 Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov v rámci projektu Liptovská hviezda kontroluje kvalitu gastronomických prevádzok. Ako informovala Katarína Šarafínová z liptovskej OOCR, projekt nepozastavili ani počas pandémie a po kontrole vo vybraných reštauráciách a kaviarňach rozdali 17 hviezd, z ktorých bolo sedem zlatých.
Autori projektu sa rozhodli zamerať na opakované kontroly kvality v prevádzkach počas letnej sezóny a na jeseň, kedy prevádzky fungovali. „Potvrdením objektívnosti pri hodnotení kvality v projekte Liptovská hviezda je, že kontroly realizuje špecializovaná odborná firma a prebiehajú neohlásene a anonymne. Práve takto sa dajú odhaliť problémy aj rezervy oveľa lepšie," uviedla Šarafínová. Dodala, že kvalitu sa podarilo skontrolovať v takmer dvadsiatke zariadení.
Podľa riaditeľky liptovskej OOCR Dariny Bartkovej sa gastronomické prevádzky zapájajú do projektu dobrovoľne. „Teším sa z toho, že sedem z hodnotených reštaurácií získalo zlatú hviezdu, šesť striebornú a jedna prevádzka, kde sa mládež študujúca na hotelovej škole zdokonaľuje vo svojom budúcom fachu, bronzovú hviezdu. Do projektu za zapojili aj tri kaviarne, dve získali zlatú hviezdu a jedna striebornú," poznamenala Bartková.
Výsledky hodnotenia Bartkovú potešili. „Pre mňa je toto hodnotenie jedno malé víťazstvo, lebo sme skutočne ťažko prežívali minulý rok a tento rok tiež nezačal najlepšie. Do ďalších dní a mesiacov sa pozeráme s nádejou a istotou, že sme pre spokojnosť našich hostí urobili maximum,“ dodala Bartková.
Zdroj: Webnoviny.sk - Gastronomické prevádzky Liptova kontrolovali aj počas pandémie © SITA Všetky práva vyhradené.
Autori projektu sa rozhodli zamerať na opakované kontroly kvality v prevádzkach počas letnej sezóny a na jeseň, kedy prevádzky fungovali. „Potvrdením objektívnosti pri hodnotení kvality v projekte Liptovská hviezda je, že kontroly realizuje špecializovaná odborná firma a prebiehajú neohlásene a anonymne. Práve takto sa dajú odhaliť problémy aj rezervy oveľa lepšie," uviedla Šarafínová. Dodala, že kvalitu sa podarilo skontrolovať v takmer dvadsiatke zariadení.
Podľa riaditeľky liptovskej OOCR Dariny Bartkovej sa gastronomické prevádzky zapájajú do projektu dobrovoľne. „Teším sa z toho, že sedem z hodnotených reštaurácií získalo zlatú hviezdu, šesť striebornú a jedna prevádzka, kde sa mládež študujúca na hotelovej škole zdokonaľuje vo svojom budúcom fachu, bronzovú hviezdu. Do projektu za zapojili aj tri kaviarne, dve získali zlatú hviezdu a jedna striebornú," poznamenala Bartková.
Výsledky hodnotenia Bartkovú potešili. „Pre mňa je toto hodnotenie jedno malé víťazstvo, lebo sme skutočne ťažko prežívali minulý rok a tento rok tiež nezačal najlepšie. Do ďalších dní a mesiacov sa pozeráme s nádejou a istotou, že sme pre spokojnosť našich hostí urobili maximum,“ dodala Bartková.
Zdroj: Webnoviny.sk - Gastronomické prevádzky Liptova kontrolovali aj počas pandémie © SITA Všetky práva vyhradené.