|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Farmári a potravinári - už po tretí rok môžete získať grant
Sumou 80 000 EUR podporí Nadácia Tesco slovenských farmárov a drobných výrobcov potravín. Pod odbornou záštitou Ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky ...
Zdieľať
Bratislava, 19. september 2016 (WBN/PR) – Sumou 80 000 EUR podporí Nadácia Tesco slovenských farmárov a drobných výrobcov potravín. Pod odbornou záštitou Ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Gabriely Matečnej a v spolupráci s Národným poľnohospodárskym a potravinárskym centrom, bude v tohtoročnom treťom ročníku ťažisko projektu orientované na vzdelávanie v oblasti modernizácie a inovácií vo výrobe farmárskych potravín.
Podpora pomocou vzdelávacích aktivít
Po dvoch úspešných ročníkoch, v ktorých si slovenskí farmári prehlbovali vedomosti v oblastiach hygieny, bezpečnosti, kvality, technologických procesov a nových podnikateľských zručností, prichádza aj tento rok projekt farmárskeho grantu Nadácie Tesco.
Tohtoročný projekt bude zameraný na oblasť modernizácie a inovácií vo výrobe farmárskych potravín, problematiku aplikácie moderných výrobných postupov a zvyšovania bezpečnosti tradičných farmárskych produktov, ako aj správne nastavenie ich obchodnej a marketingovej stratégie.
Pri praktickom tréningu aplikácie moderných výrobných procesov budú mať farmári možnosť pomocou najmodernejších technológií vyrobiť inovatívne produkty s vysokou pridanou hodnotou priamo z produkcie svojej vlastnej farmy.
"Chceme aj takto pomôcť farmárom a malým výrobcom potravín vytvoriť priaznivejšie podmienky pre podnikanie vo výrobe potravinových produktov. Tam, kde je inšpirácia, možno chýba len krok k inovácii pri vývoji unikátnych, regionálne špecifických potravín," vysvetľuje zmysel grantového projektu Zuzana Lošáková, správkyňa Nadácie Tesco.
Dobrá cesta, ako zlepšiť ekonomiku a zamestnanosť v pôdohospodárstve a potravinárstve
Spracovanie vlastnej poľnohospodárskej produkcie na potraviny a produkty s vyššou pridanou hodnotou je jednou z ciest, ako zlepšiť ekonomiku v poľnohospodárskej výrobe pre drobných farmárov.
"Naším cieľom v tomto projekte je podporiť farmárov a malých výrobcov potravín prostredníctvom vzdelávania v oblasti vyššieho stupňa spracovania vlastnej produkcie, inovácií, bezpečnosti a kvality produktov. Schopnosť byť originálny v tom čo a v akej forme farmár ponúka, dokázať správne skombinovať tradíciu, aktuálne požiadavky spotrebiteľa a nové moderné, šetrné technológie a výrobné postupy," povedal o cieli projektu jeho hlavný realizátor, Doc. Ing. Stanislav Šilhář, CSc., z Výskumného ústavu potravinárskeho. Ťažiskom tohtoročného projektu bude praktický výcvik procesov v podmienkach farmárskej produkcie, ktorý prebehne v Biocentre Modra. Pri praktických tréningoch počas celej jesene budú účastníci pripravovať inovatívne produkty s využitím produkcie svojej vlastnej farmy, analyzovať ich kvalitu a bezpečnosť, ako aj spracovávať potrebnú výrobnú a výrobkovú dokumentáciu.
Projekt bude ukončený záverečnou konferenciou spojenou s prezentáciou vzoriek nových produktov pripravených počas tréningu účastníkov.
Do grantového programu sa môžu prihlásiť malé a stredné firmy, živnostníci, samostatne hospodáriaci roľníci, odbytové a kolektívne združenia so sídlom na Slovensku. Naopak, grant nie je určený pre veľké podniky alebo subjekty, ktoré sa venujú len obchodovaniu s potravinami či poľnohospodárskymi komoditami. Viac informácii o grante je možné získať na: http://www.vup.sk/index.php?mainID=1&navID=1&id=496.
Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Podpora pomocou vzdelávacích aktivít
Po dvoch úspešných ročníkoch, v ktorých si slovenskí farmári prehlbovali vedomosti v oblastiach hygieny, bezpečnosti, kvality, technologických procesov a nových podnikateľských zručností, prichádza aj tento rok projekt farmárskeho grantu Nadácie Tesco.
Tohtoročný projekt bude zameraný na oblasť modernizácie a inovácií vo výrobe farmárskych potravín, problematiku aplikácie moderných výrobných postupov a zvyšovania bezpečnosti tradičných farmárskych produktov, ako aj správne nastavenie ich obchodnej a marketingovej stratégie.
Pri praktickom tréningu aplikácie moderných výrobných procesov budú mať farmári možnosť pomocou najmodernejších technológií vyrobiť inovatívne produkty s vysokou pridanou hodnotou priamo z produkcie svojej vlastnej farmy.
"Chceme aj takto pomôcť farmárom a malým výrobcom potravín vytvoriť priaznivejšie podmienky pre podnikanie vo výrobe potravinových produktov. Tam, kde je inšpirácia, možno chýba len krok k inovácii pri vývoji unikátnych, regionálne špecifických potravín," vysvetľuje zmysel grantového projektu Zuzana Lošáková, správkyňa Nadácie Tesco.
Dobrá cesta, ako zlepšiť ekonomiku a zamestnanosť v pôdohospodárstve a potravinárstve
Spracovanie vlastnej poľnohospodárskej produkcie na potraviny a produkty s vyššou pridanou hodnotou je jednou z ciest, ako zlepšiť ekonomiku v poľnohospodárskej výrobe pre drobných farmárov.
"Naším cieľom v tomto projekte je podporiť farmárov a malých výrobcov potravín prostredníctvom vzdelávania v oblasti vyššieho stupňa spracovania vlastnej produkcie, inovácií, bezpečnosti a kvality produktov. Schopnosť byť originálny v tom čo a v akej forme farmár ponúka, dokázať správne skombinovať tradíciu, aktuálne požiadavky spotrebiteľa a nové moderné, šetrné technológie a výrobné postupy," povedal o cieli projektu jeho hlavný realizátor, Doc. Ing. Stanislav Šilhář, CSc., z Výskumného ústavu potravinárskeho. Ťažiskom tohtoročného projektu bude praktický výcvik procesov v podmienkach farmárskej produkcie, ktorý prebehne v Biocentre Modra. Pri praktických tréningoch počas celej jesene budú účastníci pripravovať inovatívne produkty s využitím produkcie svojej vlastnej farmy, analyzovať ich kvalitu a bezpečnosť, ako aj spracovávať potrebnú výrobnú a výrobkovú dokumentáciu.
Projekt bude ukončený záverečnou konferenciou spojenou s prezentáciou vzoriek nových produktov pripravených počas tréningu účastníkov.
Do grantového programu sa môžu prihlásiť malé a stredné firmy, živnostníci, samostatne hospodáriaci roľníci, odbytové a kolektívne združenia so sídlom na Slovensku. Naopak, grant nie je určený pre veľké podniky alebo subjekty, ktoré sa venujú len obchodovaniu s potravinami či poľnohospodárskymi komoditami. Viac informácii o grante je možné získať na: http://www.vup.sk/index.php?mainID=1&navID=1&id=496.
Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.