|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Streda 6.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Renáta
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
03. apríla 2013
Farmár vyrába vodku z kravského mlieka
Vodku vyrobenú z kravského mlieka, ktorú farmár zdokonaľoval tri roky, si obľúbili aj Daniel Craig či Elizabeth Hurley.
Zdieľať
Jason Barber, 47-ročný rodák z anglického Dorsetu, strávil tri roky experimentovaním v pivnici, aby vytvoril nový nápoj. Výsledkom je prvá vodka z kravského mlieka, na ktorú údajne nedajú dopustiť ani Elizabeth Hurley či filmový agent 007 Daniel Craig.
Angličan, ktorého rodina sa už šesť generácií venuje farmárčeniu, dostal nápad na výrobu netradičného nápoja po tom, ako si v televízii pozrel dokument o Tuviansku – republike ležiacej na juhu Sibíri. Práve pre túto oblasť je typická výroba vodky z mlieka jakov. Inšpirovaný touto myšlienkou sa Barber pustil do experimentovania s kravským mliekom, o ktorého zásobu sa postarala jeho farma s 250 kravami.
Barber najprv rozdelil mlieko na tvaroh a srvátku. Z tvarohu následne vyrába syr, srvátku fermentuje na pivo. Používa na to špeciálny kvas, ktorý premieňa cukor na alkohol. Po predestilovaní prechádza mliečne pivo tajným premiešavacím procesom. Výsledná vodka je trikrát destilovaná a ručne plnená do fliaš.
„Jej chuť je jemná a má výrazný krémový charakter,“ tvrdí farmár, ktorý s výrobou nápojov experimentoval už odmala. Za svoj prvý pokus – pivo z fermentovaného pomarančového džúsu, ktoré skladoval v školskej pivnici - ho v mladosti vyhodili zo školy.
Vodka z kravského mlieka Black Cow si vyslúžila pozitívne recenzie a začína sa objavovať v ponuke britských reštaurácií. Po trojročnom procese zdokonaľovania si získava čoraz širší okruh zvedavých zákazníkov. Či bude nasledovať osud syru čedar z Barberovej dielne, ktorý za uplynulý rok získal prestížne ocenenie za najlepší syr World Cheese Awards Cheddar Trophy, ukáže čas.
www.odditycentral.com, www.ibtimes.co.uk
Barber najprv rozdelil mlieko na tvaroh a srvátku. Z tvarohu následne vyrába syr, srvátku fermentuje na pivo. Používa na to špeciálny kvas, ktorý premieňa cukor na alkohol. Po predestilovaní prechádza mliečne pivo tajným premiešavacím procesom. Výsledná vodka je trikrát destilovaná a ručne plnená do fliaš.
„Jej chuť je jemná a má výrazný krémový charakter,“ tvrdí farmár, ktorý s výrobou nápojov experimentoval už odmala. Za svoj prvý pokus – pivo z fermentovaného pomarančového džúsu, ktoré skladoval v školskej pivnici - ho v mladosti vyhodili zo školy.
Vodka z kravského mlieka Black Cow si vyslúžila pozitívne recenzie a začína sa objavovať v ponuke britských reštaurácií. Po trojročnom procese zdokonaľovania si získava čoraz širší okruh zvedavých zákazníkov. Či bude nasledovať osud syru čedar z Barberovej dielne, ktorý za uplynulý rok získal prestížne ocenenie za najlepší syr World Cheese Awards Cheddar Trophy, ukáže čas.
www.odditycentral.com, www.ibtimes.co.uk