![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Sobota 5.4.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Miroslava
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
03. apríla 2013
Farmár vyrába vodku z kravského mlieka
Vodku vyrobenú z kravského mlieka, ktorú farmár zdokonaľoval tri roky, si obľúbili aj Daniel Craig či Elizabeth Hurley.
Zdieľať

Barber najprv rozdelil mlieko na tvaroh a srvátku. Z tvarohu následne vyrába syr, srvátku fermentuje na pivo. Používa na to špeciálny kvas, ktorý premieňa cukor na alkohol. Po predestilovaní prechádza mliečne pivo tajným premiešavacím procesom. Výsledná vodka je trikrát destilovaná a ručne plnená do fliaš.
„Jej chuť je jemná a má výrazný krémový charakter,“ tvrdí farmár, ktorý s výrobou nápojov experimentoval už odmala. Za svoj prvý pokus – pivo z fermentovaného pomarančového džúsu, ktoré skladoval v školskej pivnici - ho v mladosti vyhodili zo školy.
Vodka z kravského mlieka Black Cow si vyslúžila pozitívne recenzie a začína sa objavovať v ponuke britských reštaurácií. Po trojročnom procese zdokonaľovania si získava čoraz širší okruh zvedavých zákazníkov. Či bude nasledovať osud syru čedar z Barberovej dielne, ktorý za uplynulý rok získal prestížne ocenenie za najlepší syr World Cheese Awards Cheddar Trophy, ukáže čas.
www.odditycentral.com, www.ibtimes.co.uk